Straight Photography!

The Roots of Photography is Snaps!
Back to the roots!

Straight 4289 / Bettskena på, jobbet och skolan börjar! ;)

Time Bandit...

Det är ungefär så som Roland Paulsens artikel i DN den 19 augusti börjar! Nu drar hösten igång med jobb, skola, krav och måsten! Roland paulsen fortsätter, "Innan Socialdemokraterna började begränsa strejkrätten, tvinga sjuka tillbaka till arbetet och via pensionsåldern förlänga arbetstiden, befann sig frågan om lagstadgad semester högt upp på partiagendan!"

Roland fortsätter att tala om vår arbetstid som numera inte har några tidgränser, utan man är nåbar dygnet runt! Och ju osäkrare arbetetsavtal man har, ju mer nåbar är man för att inte arbetsgivaren skall tappa intresset om ny korttidsanställning väntar! Och arbetsåren skall förlängas för att man skall kunna få en någorlunda pension!

.

Vilse i pannkakan

Å andra sidan, på fritiden finns det även där mycket arbete, många måsten, där måste man ta igen det  som man inte kunnat eller hunnit göra under "arbetstiden"! Och semestern skall ofta sedan redovisas när man träffas, både i verkligheten och på sociala medier, då det är viktigt att ha gjort många bra och intressanta saker på semestern! Det är status!

"Men det va skönt att komma tillbaka till jobbet, skönt att få litet ledigt från familjen" som någon ändå hade sagt!

"Med en enklare analys,
så blir vi bra på det vi gör och dåliga på det vi inte gör! Om vi från tidig skolålder övas i arbetslivets struktur och disiplin, och merparten av vårt vuxna liv ägnas åt jobbet, och om social status nästan uteslutande härleds till framgång i arbetslivet, då kommer de flesta av oss att bli väldigt bra på att arbeta!"

Men hur blir vi på det andra, det som innebär att vara människa, det är nog en annan fråga!

Ha nu en bra dag! :)
/Bengan

Inlagt 2018-08-20 09:57 | Läst 1217 ggr. | Permalink



(Visas ej)

Vad heter hufvudstaden i Sverige?


Lägg till

Tidigare blogginlägg