Straight Photography!

The Roots of Photography is Snaps!
Back to the roots!

Straight 4282 / En 72 år gammal bild! Leve pappersbilden! :)

Hittade bilden i en av mina "bildlådor", och bilden har suttit inom glas och ram tidigare! De e jag i mitten, om nu någon undrar! :)

Å det e kanske det här man skall satsa på, pappersbilder, om man vill spara några bilder till de efterkommande! Nu vet jag att jag kommer att få motstånd i den här åsikten, å det e väl bra! ;) Men fundera på det här, vi spar nästan allt på datorn eller i telefonen, eller ev i några externa hårddiskar!

Och så kommer det "utveckling" (för kamera och hårddiskföretagen måste sälja mer) som gör att det digitala materialet måste bevakas och föras över till nya och "bättre" lagringsmedia hela tiden! Å det går väl hyffsat bra så länge man lever, men se'n då! Å så har elektroniken en viss förmåga att bli trasig, och då åker dator och hårddisken till återvinningen!

Den här pappersbilden har bara legat!

Så ett eller några familjealbum med pappersbilder, e nog en bra och ganska säker backupp där allt annat förändras hela tiden! Å delar man ut några album till släkt och vänner, så blir den framtida bildlagringen ännu säkrare!

Fundera inte på det här nu,
utan ha en bra dag istället!

/Bengan

Inlagt 2018-08-16 07:48 | Läst 838 ggr. | Permalink
Fin klassisk bild. Vem tog den? - jag kunde inte tyda signaturen.

Jag kommer ihåg ett besök hos fotografen ungefär samtidigt. Hon jobbade lugnt och kameran var helt tyst, hon exponerade genom att ta av linslocket och sätta dit det igen. Birger Jarlsgatan nånstans mellan Stureplan och Engelbrektplan tror jag, har inte kunnat hitta fotografens namn.
Svar från Benganbus 2018-08-16 10:26
Jag får för mig, utan att veta, att fotografen va på Kungsgatan? Men nu blir jag osäker...
Vi bodde då på Birger Jarlsgatan 93, vid nuvarande Clas på hörnet, så Stureplan/Engelbrektsplan e ju närmare.....?
/B
Visst är det pappersbilder som kommer att överleva! Dock inte alla... Jag har kartongvis med "naturlyriska" Bladarbilder, tagna med stativ och spotmeter, som ingen dj-el vill se idag (inte ens jag själv...). Har börjat hårdgallra dom; nu har tre fjärdedelar åkt ut. Döstädning heter det visst....

Men i samma hylla finns en sektion med mindre förstoringar av gamla Leicanegativ; mest grabbarna, men även mer avslappade natur- och stadsbilder. Och DOM kartongerna är fortfarande roligt att titta i!
Svar från Benganbus 2018-08-16 10:56
Jag rensar i diabildshögarna! :) Nästan alla naturbilder åker i soptunnan!
Men då det e människor på bilden, bra fotograferat, vad det nu är, dom får vara kvar! :)
/B
Aaah, det gick att komma åt tidigare bloggar med omväg över "Bloggens förstasida". Jag kan inte nå sidorna 2,3 osv, men strunt samma, har anmält på forumet.

Det jag ville egentligen är att instämma helt! Ska man vara någorlunda säker på att åtminstone några bilder överlever en själv är det papper som gäller. Jag för min del tror mycket på fotoböcker, nya tidens album.



(Visas ej)

Vad heter Disneyfiguren Kalle A*** i efternamn?


Lägg till

Tidigare blogginlägg