Straight Photography!

The Roots of Photography is Snaps!
Back to the roots!

Straight 4276 / Dagens webblogg! Har köpt film, D76 och fix! Se'n grekisk middag! Medelhavskäk alltså! :)

Tog pendeln in till sta'n, hyffsat sval luft på pendeln! Pendeln passerar en del nybyggda näraliggande hus vid Årstabron! Det blir fin utsik mot Pendeltåget!

.

Här e framkallningsgrejerna! Och kameran jag skall använda! Köpte kemin hos Gert på Svenska Kort, Gert har bra sortimet för framkallning! Å framkallningsdosan, Kindermann, den e från 1962! :)

.

Sedan hem för "grekisk middag" i "bersån!" Med iskall Retsina! Till kaffet stekta äppelskivor i kanel och honung! Toppat med vaniljglass! (Allt det varma vitlöksbrödet som ligger på fatet, allt e inte mitt, å det i skålen till vänster, de e inte efterrätten, utan Padrones, som e ungsbakade paprikor i olivolja och grovsalt)

.

Efter den efterrätten blev det en längre kvällstur med Roffe! Å det va vackra moln på kvällen! Å så va den här dagen slut! :)
/Bengan

Inlagt 2018-08-10 21:38 | Läst 1417 ggr. | Permalink
Trevlig kvällsläsning! Den grekiska salladen ser alldeles oförskämt god ut och kamera med kemi - ser fram mot resultaten!/ Björn T
Kul att du tar upp det analoga igen om än bara för en testrulle. Jag avslutade just en rulle FP4+ i min Balda Jubilette från 1938. Efter framkallningen såg den överraskande bra ut. Det kommer nog din att göra också. Lycka till med Tenaxen.
Kul!
Ett litet varningens finger, kanske. Var lite försiktig med den lilla utfällbara flärpen på frammatningsarmen. Den är ganska vek vid gångjärnet, och jag har sett flera med avbruten d.o.
Tryck inte för långt ut mot spetsen, m a o.

Lycka till! :-)

PS. Det ser riktigt gott ut, och snyggt också.
Tack för support och tips för en återvändare, även om det blir en kort analogtid!
Å support e viktigt! Det ger även aktivitetspress! :)
/B
Padrones och iskall retsina. Nu rinner snålvattnet till. Bon appetit!
Svar från Benganbus 2018-08-11 19:57
Tack! :)
/B
Ska bli kul att se lite nya analoga bilder, även om du tar fina digitalbilder också, Bengan. Det finns tyvärr inget som slår sv/v analoga bilder vad gäller det estetiska.
Svar från Benganbus 2018-08-12 22:10
Tack för det Johan!
Det här du säger,
" Det finns tyvärr inget som slår sv/v analoga bilder vad gäller det estetiska."
Det vore en intressant bloggrubrik! ;) :)
/B



(Visas ej)

Nämn en färg i den svenska flaggan?


Lägg till

Tidigare blogginlägg