Straight Photography!

The Roots of Photography is Snaps!
Back to the roots!

Straight 4274 / Det här med värme, bränder och klimatet!

Bornholm

Det är ju flera forskare som påstår att det vi ser nu, vad gäller temperaturer, bränder är ett tecken på att klimatet håller på att ändra sig! Och flera forskare påstår att det är vi människor med vårt sätt att leva som har en stor del i det hela! Nu skall jag tillägga, att Donalt Trump tycker annat! Och det finns även andra som tycker som Trump!

Men frågan är, vad skall man göra! Behöver man göra något! Avakta som Trump, och en del klimatförnekare, eller göra något åt det hela! Det kanske fixar sig själv! Det har alltid varit sådana här svängningar i jordens historia påstår man hos klimatförnekarna, om jag fattat det hela rätt! Ok då, men vad göra om vi människor skall fortsätta att försöka bo på planeten! För det börjar bli litet svårt!

Det skulle vara intresant att höra vad klimatförnekarna har för lösning! Nu menar jag inte att dom har fel, utan mera hur löser man problemet med ökande antalet bränder, ökande temperaturer, minskande jordbruksproduktion osv! Hur gör man så vi kan leva vidare på planeten, utan att försöka göra något åt klimatet, eller vad det nu är som ger ökande temperaturer, ökande antal skogsbränder och ett försvårande av att odla! Man kanske kan sitta still i båten och leva som vanligt! Fota, resa och inte bry sig! För det kanske redan e försent!

Vid närmare eftertanke, så e det nog försent! Så det e väl bara å flyga på, bila på, handla på, fota på och käka massor av kött! För när det stora problemet kommer, då e vi ändå borta! :)

Ha nu en fortsatt bra dag!
Å dag blir det varmt! :)

/Bengan

Inlagt 2018-08-08 08:18 | Läst 1533 ggr. | Permalink
Mitt svar på dagens fråga är att vi människor vänder om till alltings Skapare. För problemen är av andlig art och löses därmed på andligt sätt.
syntax 2018-08-08 09:26
Och Herren sade: ”Var fruktsamma och föröka er, uppfyll jorden och lägg den under er."
Synd att gubbrackaren glömde att tala om vad vi skulle göra sedan - när livsmiljön sviktar och resurserna tryter.
light 2018-08-08 13:10
Tack Peter, för att du citerar från den heliga Skriften, det gladde! Och i den finner vi också svaret på det som du undrade över.
syntax 2018-08-08 13:58
Det jag försökte antyda är att jag inte tror att religiös ockultism är lösningen på våra miljö och resursproblem. Din inställning är nog ganska ovanlig - och får dessbättre inte genomslag i debatt och aktuella handlingsparametrar.
light 2018-08-08 14:57
Jag är 100% enig med dig, "religiös ockultism" är ingen lösning, tvärtom!
Anders F. Eriksson 2018-08-08 19:52
Fok har varit religiösa i tusentals år utan att det löst några problem (däremot har många skapats). Tror knappast att lösningen på klimatproblematiken finns i vare sig bibel eller andra så kallade heliga skrifter.
Hej,
Bra att du ställer frågan på sin spets. Det är tyvärr så att ytterst få har kunskapen, bred nog, att svara på den frågan. Stora forskargrupper, i samverkan, jobbar på problemet att förstå vad som är på gång. Hoppas de snart kommer med riktlinjer för hur vi skall göra.
Vi kan inte förvänta oss att Trump eller gelika begriper detta.
Klapp till Roffe
Bob
syntax 2018-08-08 09:37
Hur vi skall göra är mycket enkelt (men naturligtvis svårt att genomföra). Svaret är till sin natur så enkelt att det är besvärande!
Istället för att lägga enorma summor på att jaga koldioxid, vars roll inte ens är vetenskapligt helt klarlagd – skall vi lägga pengarna och mycket mer därtill på att vända den skenande befolkningstillväxten. Det är nämligen den avgörande faktorn bakom alla våra miljö och resursproblem.
För varje individ som jordens befolkning skulle MINSKA, skulle per automatik resursuttag och nedsmutsning minska.
Frågan lyftes nyligen av ett antal professorer och andra kloka personer på SvD. Kravet var att FN äntligen på allvar skulle adressera denna nyckelomständighet. Som vanligt verkar det bli ”en röst i öknen”. Den övriga pressen tittar åt annat håll och låtsas som ingenting.
elgenper 2018-08-08 11:49
Peter, läs Hans Roslings senaste (och dessvärre sista) bok!
syntax 2018-08-08 13:49
Hur vet du att jag inte har läst den? Om det är något du vill säga mig Per, tycker jag att du skall göra det med egna ord.
elgenper 2018-08-08 15:29
Jag vet inte vad du läst. OM du läst den är du uppenbart opåverkad, annars hade du inte "kept barking up the wrong tree" så till den milda grad.
syntax 2018-08-08 16:11
Det var inget argument för någonting.
Om du vill argumentera med mig, så får du göra just det. Då med egna ord vill säga - inte via hänvisningar eller till intet förpliktigande frasologi.
elgenper 2018-08-08 16:52
Själv citerar du bibeln, men jag måste använda "egna ord"... Eftersom du är så bevandrad i Roslings bok, slå upp sidan 97 ff, som behandlar just befolkningsökningen. Hans framställning (som är underbyggd med flerfaldiga hänvisningar till statistiska källor) är över 10 sidor lång, och att beskriva den med "egna ord" verkar slöseri när du nu är så väl påläst... Att hänvisa till källor med underbyggda sakuppgifter är en normal metod i vetenskapliga sammanhang, så jag tar mig friheten att göra likadant. Men sakuppgifter och faktaresistens går väl inte riktigt ihop...
syntax 2018-08-08 18:28
Jag är inte din lärare.
Att mänsklig aktivitet har och kommer att påverka klimatet, (miljön) är uppenbart. Konstigt vore det annars. Såg ett reportage med rymdforskning som fokus häromsistens. En av de intervjuade berättade att man också samlade information för en framtida prospektering av planeterna. Det kan vara idé att förboka biljetter till mars och månen åt kommande generationer. Kolla bilderna NASA:s hemsida!
/MA
Jag tillhör nog pessimisterna. Hörde att det vi gör i sverige har ca. 1,7 promilles påverkan rent globalt.
På 60-talet åt vi enkelt, var magra och mådde bra. Vi satte i oss ca. en 1/3-del mot i dag och slängde nästan inget. Vem vill ge upp dagens digra utbud av mat och dryck i överflöd?

/Stephan
nyanders 2018-08-08 19:02
Jag har läst/hört någonstans att om Sverige raderades från jordens yta så skulle den minskade klimatpåverkan inte vara mätbar efter ett par dagar. Vet inte om det stämmer men det ligger lite i linje med vad du skrev.
//Anders
ehrsa 2018-08-08 19:29
Vad bra, då kan vi alltså fortsätta att leva som vi gör.. Har du inte också hört att om alla på jorden levde så som vi gör i Sverige vad gäller att använda jordens resurser så skulle det behövas 4 jordklot.. Vi tillhör de absolut värsta länderna (sett per individ) vad gäller att förbruka jordens resurser.. men vi är ju så få..
Hälsn!
Bra skrivet! Håller nog med om allt här som du skrivit.. Såg idag på Aftonbladets nyhetssajt ett bra och aktuellt reportage, läs gärna det.. Ibland känns det som att många som är skeptiska till det här med förändrat klimat av någon anledning vägrar att ta till sig modern forskning och modern nyvunnen kunskap.. det är jättekonstigt! Som att forskningen inte har gått framåt och den därmed blivit bättre på allt under senare år jämfört med vad man visste för bara 10 år sen! Och en del verkar ha fastnat vid den kunskap man hade för 40 år sen.. April i år blev den 400:e månaden i rad som jordens temperatur sakta har ökat.. För 400 månader sedan så var det tydligen Reagan som var president i USA, bara för att få ett perspektiv på 400 månader..
Hälsn!
Sven Blomquist 2018-08-08 17:03
Det är kört! Vi har passerat "the tipping point" och vi, dvs allt levande kommer att gå under oavsett vad vi gör nu. Så, lev loppan och njut av den tid vi har kvar!
ehrsa 2018-08-08 18:28
He he, ja nog känns det som många redan har satt på sig skygglappar och bara 'kör på'.. Man tar sina flygsemestrar och kör sina bilar oavsett information och upplysning.. Men jag är nog borta redan, när det är kört..
Hälsn!
Det är viktigt att forska, klimatförnekare forskar inte utan bara tycker något som andra också har tyckt!
Befolkningsökningen är helt klart ett av problemen, men hur klarar man den?
Men en sak är säker, jorden klarar sig alltid i det långa loppet! Det är mest "synd om människorna".
Tiden för kortsiktigt tänkande och dito vinster verkar vara över. Men vika ska styra oss in i det nya tänket när alla hittills enbart tänkt kortsiktigt? Det finns näppeligen några partier att rösta på i höst som vet hur det ska styras. Vet kanske men av taktiska skär inte törs. Mp försöker i viss mån men blir bara förlöjligade. Visst, det finns några som med stor sannolikhet styr åt helvete fel. Rösta inte på dem som aldrig haft någon miljöpolitik. De lär inte skaffa någon nu heller fast klockan snart är slagen. De förlitar sig på att marknaden ska fixa klimathotet. Fast jag är allt väldigt nyfiken på den affärsidén och det vore klädsamt att den presenteras i god tid före valet. Lika nyfiken är jag på vilka investerare det är som ska finansiera den. Nu korsdrag.
Nu är det ju inte så att klimat och väder är samma sak(!) Men det utnyttjar naturligtvis t.ex. miljöpartiet i sin valpropaganda - dumma vore de väl annars.

Bara som ett påpekande: Sveriges värmerekord är fortfarande inte nått: +38 grader 1933 i Ultuna och 1947 i Målilla.

Ja, jag vet att jordens medeltemperatur har en ökande trend - det oroar mig också, det har varierat innan människan hade gjort så stort avtryck, skillnaden är kanske att det går rätt snabbt nu.

PLANETEN jorden klarar sig naturligtvis och har upplevt stora klimatförändringar under de fyra miljarder år som förflutit, livet har kommit och gått, ibland nästan utplånats (Dinosaurierna känner vi ju till - finns inga längre) . Det handlar nog mer om oss människor och vad som händer med oss om man ser det i perspektiv om 50-100 år.

/T



(Visas ej)

Vad heter hufvudstaden i Sverige?


Lägg till

Tidigare blogginlägg