Straight Photography!

The Roots of Photography is Snaps!
Back to the roots!

Straight 4264 / Alla bilder har en historia!

Affe Johansson här på Fotosidan frågade om Tom som jag nämnde i min förra blogg om Gnesta-Planket! Tom va en av dom som ofta satt på baksidan av Godsmagasinet, och vi började prata med varandra för en sex, sju år sedan! Åren gick och vi sågs då och då på baksidan av Godsmagasinet eller på en bänk på regionaltågsperrongen! Jag tog några bilder på Tom och även på hans gode vän Micke! Bilder som dom sedan fick kopior av! En bild som jag tycker blev bra är bilden på Tom här nedan!

.

.

Det här är Toms son! Sonen hade hittat bilden som jag tagit på Tom i Toms lägenhet efter Toms bortgång, och undrade om jag ville ta en bild på honom på samma trappa som jag fotograferat Tom tidigare på!  Sonen bor inte i Gnesta och visste inget om trappan eller Godsmagasinet!

Nu i lördags på Gnesta-Planket, så visade jag bilden av Tom! Och en av Toms vänner, som förr brukade sitta med på baksidan av godsmagasinat, såg bilden och blev mycket rörd!

Så en bild, är inte bara en bild!

/Bengan

Inlagt 2018-07-29 19:30 | Läst 2058 ggr. | Permalink
Precis, en bild är inte bara en bild, den kan väcka en hel värld av minnen ochförflytta oss i tid och rum. Men en bra bild är det, också som bild!/ Björn T
Dubbelolle 2018-07-29 20:47
Tid o rymd heter det! LO
Det är ändå något speciellt med dokumentär fotografi, med vältagna bilder av människor. De lever länge, trots att den avbildade kanske gått hädan (som gör bilden/bilderna än mer värdefulla).
- hawk
Det viktigaste med att fotografera är att dokumentera sådant som är viktigt för oss och andra. Jagandet efter bilden med stort B förlorar sig ofta i sin meningslöshet, det vardagsnära fotograferandet är det viktiga fotograferandet tycker jag. Jag misstänkte att denna bild föreställde Tom, ledsamt när de faller av.
/Affe(Visas ej)

Hur mycket är tre plus två?
Skriv svaret med bokstäver

XXX
 

Lägg till

Tidigare blogginlägg