Straight Photography!

The Roots of Photography is Snaps!
Back to the roots!

Straight 5248 / Leica och Gnesta-Planket!

Gammaldags kamerautseende, men bara optiken e Canon!

Canon e nog Pg med ett nytt systen, tror jag, spegellöst borde det vara, så kallas det, och jag hoppas på något liknande som en Canon P kanske!  Mätsökarliknande alltså! :)
Men så klarnar det i drömmen!

De e klart att det inte blir nå't mätsökarlikande om det blir nå't, utan nå't SLR-liknande, för det e den kameratypsutseende som säljer och har sålt mest sedan Pentax kom på 1950-talet! Det här med mätsökarutseende, typ M Leica och nu Fuji X100, de e inga riktiga storsäljare, utan de e mest för nostalgiker och dom som haft en M Leica tidigare! Så enkelt vare med det!

Å i dag e det utearbete inför Gnesta-Planket! Städa kajen på godsmagasinet! Skrapa bort litet mossa, för det va ju ett år sedan sist! Skriva med krita över bildplatserna! Sedan åka runt och sätta upp affischer! Puh!

I går va det två tidningar och Svt som hörde av sig om Gnesta-Planket, vi får se va det blir av de samtalen! (Dom ville ha litet GP-bilder också)

Så väl mött i Gnesta nu på lördag!
Och har vi tur, så väntar regnet litet! :)

/Bengan

Inlagt 2018-07-26 09:47 | Läst 1967 ggr. | Permalink
Rejäla tak skyddar ju bilderna, och vi som vimlar längtar nog mest efter regn och svalka... Så nog kommer vi! Men liite f-n är det ju att första rejäla regnet på 6 -7 veckor ska komma precis den dan....
Svar från Benganbus 2018-07-26 10:17
yr.no påstår att det efterlängtade regnet blir aningen försenat! Det kommer vid 18-tiden till Gnesta! Tycker norrmän e ett trevligt folk! :)
/B
Appropå mätsökarliknande så finns Fuji X-Pro2 som är ett utmärkt substitut till Contax G2. Sedan jag skaffade en X-Pro2 har min Leica M8 blivit överflödig och jag funderar faktiskt på att sälja den!
/Mikael
Svar från Benganbus 2018-07-26 10:55
Fuji rules! :)
B)
Chasid 2018-07-26 11:41
Absolut, de har förstått det där med att göra kameror för fotografer och inte kameror för teknikintresserade! :)
Tyvärr kan jag inte komma till planket i år men jag önskar lycka till med det trevlig arrangemanget.
/Mikal
Blir till att kolla i bloggarna i efterhand istället. Dottern med barnbarn kommer troligen hem i helgen, hade annars tänkt en resa upp mot Stockholm och Mälardalen.
Spännande att Canon och Nikon har spegelfria FF på gång. Dock tror jag att kamerorna blir moderna och med mer fokus på ergonomi än de gamla godingarna;)

Jag mellanlandar nog i Gnesta på lördag och hoppas på regn därefter.

/Stephan



(Visas ej)

Vad heter Disneyfiguren Kalle A*** i efternamn?


Lägg till

Tidigare blogginlägg