Straight Photography!

The Roots of Photography is Snaps!
Back to the roots!

Straight 4251 / Slow Photography i värmen!

I tider då allt skall gå så himla fort, är det skönt att kliva åt sidan litet, även när man fotar! Och då kan man pröva "Slow Photography"! Och ett bra objektiv att sätta på tex en Fuji X-E1 är ett Zeiss Biogon 2,8/28 mm, ett objektiv för Contax G! Det som saktar ned det hela är den mycket bökiga avståndsinställningen via adaptern! För optiken är en autofokusoptik, och med specialadaptern som behövs för att optiken skall kunna användas på X-E1:an så blir det stört omöjligt att ställa skärpan någorlunda snabbt! Och med manuella tidsinställningar och bländarinställningar och en enda ISO-känslighet så går det ännu långsammare!

.

Motiven, om det är människor, sitter nog och undrar varför det inte händer något! Om dom nu sitter kvar! Tack för att du satt kvar! :)

Men varför skall det gå så himla fort jämt? Och varför så många bilder hela tiden?
Men fotografi kanske e snabbhet och en massa bilder numera, vad vet jag!
Hur som helst, det finns alternativ! "Slow Photography!"
Och det här med Biogonen och adaptern, de e ett rätt kul sätt! Och även utmanande!

Ha det bra, trots värmen!
/Bengan

Ps. Å bästa sättet att ställa skärpan med den här kombinationen, det e att grovinställa och sedan "gunga in skärpan"! Ni som varit med förr, ni vet vad jag menar! :)

Inlagt 2018-07-15 13:44 | Läst 1260 ggr. | Permalink
Det går att jobba sakta och ändå vara snabb.

Häromveckan fick jag en kommentar, "you are a quick photgrapher". Han som sa det var van att bli plåtad eftersom han jobbade åt Jaguar och visade upp märkets nya fina elbil I-Pace under Almedalsveckan.

Jag tyckte att plåtandet tagit en stund. Han hade ju fått baxa bilen fram o tillbaka till "rätt" läge och sen vrida framhjulen "rätt".

Men han tyckte att det gått fort eftersom jag bara tog en enda bild. Så jag förklarade att det är en vana sen filmtiden då varje ruta kostade pengar.

@ Katarina: Man ställer in skärpan så gott det går och gungar sen överkropp och kamera fram och tillbaka och trycker av när det ser skarpast ut i sökaren.
Svar från Benganbus 2018-07-16 00:27
Tack för hjälpen med förklaring av gungan Måns! :)
/B



(Visas ej)

Vad heter hufvudstaden i Sverige?


Lägg till

Tidigare blogginlägg