Straight Photography!

The Roots of Photography is Snaps!
Back to the roots!

Straight 4238 / Gatufoto, eller vad det nu är!

"Lyssnade på Sommar i P1 i dag med David Eberhard! För ett antal år sedan slog David Eberhard igenom med en bok som tog strid mot hela curlingsamhället, som han menade gjorde oss alla till hjälplösa offer. Och när han beskriver interiörer från psykakuten där allt fler patienter kräver vård för sådant som för 20 år sedan knappast var akuta tillstånd (exempelvis förlusten av ett husdjur eller ett uppbrott). Han märker också att fler människor skyller sitt dåliga mående på andra, och även sitt misslyckande i livet på andra, och Eberhard tycker att vi numera är ett land av trygghetsnarkomaner".

.

Jag va jag på Södermalm idag, blåsigt, kallt och dött! Men jag va väl på fel ställe! Tog ett gatufoto i alla fall! (Hoppas det kan räknas som Gatufoto)

.

Så jag tog pendeltåget hemåt, och tog en bild även på tåget! Men det här räknas nog inte som gatufoto, utan kanske mera som ett urbant foto! Urban Photography kan man kanske säga! :)

/Bengan

Inlagt 2018-07-02 18:19 | Läst 1329 ggr. | Permalink
Får lyssna på Eberhard ikväll via reprisen, men han har säkert rätt! Tror att mobil/Facebook generationen är rätt förvirrade, får man inte tillräckligt med 'likes' (heter det så?) så får man skriva in sig på psyket.. Det var väldigt vad dött det var i bild 1.. Bild 2 är i alla fall ett fot o, det verkar uppenbart..
Hälsn!
Svar från Benganbus 2018-07-02 18:59
Eberhard är kontroversiell, å pekar på känsliga svenska saker!
Tog med butiken i högra hörnet på bild 1 för att förstärka känslan! ;) På bild två så ser jag en fot börja klättra upp på ett fönster, den måste jag fota tänkte jag! (Fotkvinnans ansikte syns svagt som en spegling på vagnsväggen)
Och Fuji X100S hittade skärpan bra, trots att det va trångt mellan stolsrygg och vägg/fönster! :)
/B



(Visas ej)

Hur mycket är tolv minus två?
Skriv svaret med bokstäver


Lägg till

Tidigare blogginlägg