Straight Photography!

The Roots of Photography is Snaps!
Back to the roots!

Straight 4237 / Vi blir bara dummare och dummare påstår man! :)

behind sunglasses...?

"I tidskriften Intelligence (var annars) kan man läsa om hur tonåringar världen över, inte minst i Skandinavien, blir allt dummare för varje generation. Det är främst i det högre skiktet som försämringen sker och innebär därför att de yngre medlemmarna av den så kallade eliten inte längre har alla flingorna i paketet. De som förväntas styra och ställa i världen, hitta på de nya fiffiga uppfinningarna och i största allmänhet hålla reda på saker och ting börjar bli som folk är mest".

Mer att läsa!
https://ulfdanielsson.com/vi-blir-bara-dummare-och-dummare/

Sov gott! :)
/Bengan

Ps. Ulf Danielsson är en av mina favoritförfattare, jag har tre böcker av honom! Tyvärr så fick jag inte honom som lärare i "Fysik för poeter", utan fick nöja mig med Lars Bergström! ;)

Inlagt 2018-07-01 22:51 | Läst 1098 ggr. | Permalink
Så sant; men detta gäller nog inte bara de yngre. Titta på vilka som väljs som presidenter i stormakter, av den stora allmänheten, och bilden klarnar ...
- hawk
Hej,
Jag är tveksam till denna slutsats. Först får man definiera intelligens och jag tror inte att den ändrar sig under så kort tid. Intelligens skall mätar tidigt i livet, för senare kommer insamlad kunskap in i totalbilden. Den kan möjligen ha ändrat karaktär sedan datorerna kom in.
Under min tid som forskare såg jag eliten under 40 år. Den ändrades inte enligt min bild.
Kvaliteten hos inträdes elever blev svagare under den tiden. Toppen av eleverna var lika skärpta.
Jag tror inte att det är flingorna som spelar roll.
Klapp
Bob
Svar från Benganbus 2018-07-02 19:09
Jag tror faktiskt att internet spelar viss roll numera! ;)
Varför plugga, när man kan söka svaren på internet!
Och svaren på skrivningarna får man online! ;)

Men får man inte tillräckligt många likes, så bryter man ihop!
Och måste bli sjukskriven via en Netdoctor!
Tack och lov för internet! ;)
B)
Lite både-och tror jag. Testerna utförs utan datorstöd. Med Google tillgängligt skulle resultaten troligen se bättre ut. Avgående redaktören för Scientific American har funnit att hon fått sämre minne eftersom det går fortare att Googla än att leta fram saker ur egna minnet.

En gång i tiden pluggade jag lite extra på psykologlinjen i Lund. Där blev vi testförsökspersoner. Jag var kanonbra på ett tekniskt test, att begripa hur saker fungerade och att montera ihop saker typ cykelnav (det du Bengan!). Men det berodde ju på att jag tillbringat ungdomen med att meka. Dagens ungdomar skulle testa dåligt på detta, men jättebra på tester om hur man klarar att knappa på smartphonen.

Alltså, med datorstöd kan ungdomarna vara lika begåvade som tidigare generationer utan. För att ta ett fotoexempel, dom som konstruerade objektiv på 1800-talet var närmast genier, men nu konstrueras ännu mer avancerade objektiv av anonym personal med enormt datorstöd.(Visas ej)

Vad heter hufvudstaden i Sverige?

XXX
 

Lägg till

Tidigare blogginlägg