Straight Photography!

The Roots of Photography is Snaps!
Back to the roots!

Straight 4215 / Vi gillar det småskaliga som vi inte vill betala för!

Spuntino

Visst e det trevligt med kvartersbutiken och det där lilla fiket som finns i kvarteret, men vi åker ändå och handlar det mesta på storköpet för att det e så billigt! Och efteråt så sitter vi och pratar om hur trevligt det va förr när det fanns små trevliga butiker överallt! Vad skall man göra åt det här då! Inte så mycket sannolikt, för det är det billiga vi vill ha, och som ständigt styr oss! Men det e inte helt nattsvart, för man kan gå på ett nostalgimuseum å se hur små närbutiker och kafeér såg ut förr!

Ha nu en bra dag på storköpet! ;)
/Bengan

Inlagt 2018-06-09 09:44 | Läst 2195 ggr. | Permalink
Hej Bengt. Samma utveckling i DK. Folk köper i stormarknaderna på väg hem från jobbet. När de senare eller i slutet av veckan "mangler" en enkel liten sak - då är det väldigt bekvämt att gå till den lokala mataffären. Men nu är han inte mer !!
Inte bara livsmedelsbutikerna som har problem, nu har det kommit till specialbutikerna. Det gäller alla från kläder, tv, elektronik av något slag och vitvaror. Folk går till butikerna och får produktet demonstrerad och förklarad, varefter de går hem och hittar och beställer dem online!
"Handelsstandsforeningen" i en by i Jylland har precis börjat ett experiment där de flesta av stadens butikker erbjuder sina kunder att de kan köpa varorna till samma pris som de kan hitta dem online. Folk står helt enkelt i affären med den berörda produkten - kolla på sin smartphone, vad som den kan köpas för online - visar säljaren resultatet och sedan få den till samma pris!
Med vänliga hälsningar, från Erik.
PS: Ursäkta för den långa kommentaren.
Svar från Benganbus 2018-06-09 15:37
Tack för den långa och mycket intressanta kommentaren Erik! :)
Mvh Bengan
En tråkig utveckling. Personligen accepterar jag större hål i plånboken just för att kunna handla i de små och mer speciella affärerna.
//GöranR
Svar från Benganbus 2018-06-09 22:28
Det e samma för mig där jag bor! :)
/B



(Visas ej)

Hur mycket är tre plus två?
Skriv svaret med bokstäver


Lägg till

Tidigare blogginlägg