Straight Photography!

The Roots of Photography is Snaps!
Back to the roots!

Straight 4208 / Hej, tyvärr har ditt bildförslag till 'Galleri FS' ej antagits. :) Å så Valand!

1962

Hittade inte bilden jag sänt till Galleri FS, bilden som blev refuserad alltså, så det fick bli en annan och lika gammal bild här i stället!

*
Hittade den refuserade bilden men kan inte lägga in den i bloggen direkt,
men här är den i alla fall! :)

Till saken då, jag hade länge funderat litet på att sända in en bild till Galleri FS på Fotosidan! Och hade även tänkt ut en plan liksom! För jag tänkte, om jag tar en bild som har fått ett bra omdöme tidigare, en bild som även kommit med på en utställning, en stor Sverigeutställning, då borde den väl komma in på Galleri FS! Klurigt tänkt va! :)

För på den Sverigeutställningen så fanns det andra någorlunda kända fotografer, typ Anders Engman, Jean Hermanssom, Walter Hirsch, JAN/RALF typ, och så va det ju en fotoprofessor som enhälligt valde ut alla bilderna, då borde ju bilden vara någorlunda bra!
I alla fall tillräckligt bra för galleri FS tänkte jag!

Nu är det i och för sig en gammal bild, jag vet, men jag har ju sett gamla bilder som man gillar än i dag! På många utställningar så visas ju gamla bilder, och folk samlar tom på gamla bilder! Och jag har även sålt den här bilden flera gånger, så den borde funka trodde jag!

Så va min plan! Ett säkert kort! Och hoppades att juryn på galleri FS hade en liknande smak och tänk som den här tyske fotoprofessorn och en del andra!

Men icke! Den planen funkade inte, suck! Bilden kanske va för gammal, motivet omodernt eller va det nu va! Jag fick rådet att lägga bilden i bildkritik här på Fotosidan i stället! Men tycker kritiksteget redan va taget en gång då jag haft bilden på Moderna Museet via den här enväldige juryfotoprofessorn Steinert från fotoskolan i Saarbrücken! :)

Sammanfattning! Jag fattade nog ändå att min bild inte skulle komma med på Galleri FS! Men kunde inte låta att sända in en bild dit! Ursäkta mig juryn! :)

Och om man skall försöka sig på en seriös analys av det här, så är det en stor jurygrupp på Galleri FS! Och jurygruppens smak speglas såklart av bildinnehållet i Galleri FS!

Nog om detta, nu dags för Roffe!
/Bengan

Ps. Fotofikat är på Kafé Valand i morgon 15.00! Ringde i förra veckan och kollade så det e öppet, men skall ringa i dag igen för säkerhets skull! * Ringde nyss, Valand har öppet i morgon onsdag! :)

Inlagt 2018-06-05 09:29 | Läst 2045 ggr. | Permalink
Hej,
Jag har en liknande erfarenhet. Det tar mer än ett halvår att få svar från den här instansen.
Jag la in en bild på en isbjörn. Den var tidigare utställd i New YOrk där bland annat bild av Elliott Erwitt var med. Den var också antagen Canon editorial selection för några år sedan.
Men som sagt smaken är delad. Man får väl låta bli FS galleri.
Klapp
Bob
Svar från Benganbus 2018-06-05 10:44
Skönt att få ditt sällskap i det här Bob! Det känns bra! :)
/B
Bokottar Galleri FS sen länge. Dom ratar också mina bilder som jag fått priser och utmärkelser för i andra sammanhang. Så du är inte ensam.
Svar från Benganbus 2018-06-05 11:04
Vad e det för fel på vår fotografi!
Man bara undrar liksom! ;)
B)
Ni får väl se om ni kan ta över och väcka liv i den här:
https://www.fotosidan.se/groups/bitterhet/index.htm
Svar från Benganbus 2018-06-05 12:02
Jag vill se det hela med en litet undrande humor! ;)
Och känner även med en viss tacksamhet för att inte kommit in i GFS! ;)
Tack för det juryn!
B)
Det går inte riktigt att tävla i foto, 'sporten' är för subjektiv.. gäller även musik.. poesi.. m.m.. Tror det ska vara mer 'up to date' bilder som gäller..
Hälsn!
Fin portfolio! Och du kan väl vara nöjd med rätt många tittare här på bloggen!

Jag ville gärna få med nån bild bland "fotosidans finaste", Galleri FS. Efter typ 20 refuseringar hittade jag ett inlägg från David där han förklarade att det som brukade funka var bilder som skulle som skulle passa som tavla på väggen. Så jag siktade på såna ett bra tag. Efter ytterligare typ 10 refuseringar funkade det!

(Bland de refuserade var den första dokumentationen efter 1535 av samma celesta fenomen som visas på Vädersolstavlan i Stockholm. Men min bild pssade inte som tavla på väggen.)

Din bild här ovan passar inte som tavla på väggen. Knappt nån annan i portfolion heller. Men de har andra värden!
Ändå ett mycket bra inlägg kring detta med att prova bilder i fingalleriet!
En alldeles utmärkt bild värdig att ställas ut menar denna simpla amatör.
Bilden skulle förstås tagits med en X100F; då jäää.....;-o)

Skämt åsido: tittade på Galleri FS nyss (har knappast gjort det), och blev väl måttligt imponerad. Drivet hantverk och dekorativa effekter, förvisso. Många utmärkta bilder, som man kunde önska man själv tagit, och en hel del hötorg. Men dokumentära bilder eller inträngande personskildringar? Mycket tunnsått. Tror ingen av bilderna platsat i t ex Life eller ens National Geographic. Och tror att du, Bengan, har helt andra ambitioner och avsikter med dina bilder.
Kanske juryn är för ung att förstå vad en spårvagnskonduktör är? Alldeles oavsett, lite ruffiga bilder från en annan tid, ”äkta svartvitt” står nog inte så högt i kurs längre. FS är väl mest knasterskärpa, ugglor, natur och excellerande i PS. Så ser nog den fotografiska världen ut idag. Bilder som vill berätta något utöver det som syns på bilden börjar bli sällsynt.
Fin bild, även om den inte kom med i Galleri FS, Bengan!



(Visas ej)

Vad heter hufvudstaden i Sverige?


Lägg till

Tidigare blogginlägg