Straight Photography!

The Roots of Photography is Snaps!
Back to the roots!

Straight 4199 / Att fånga in nattkylan!

Normalläge dagtid just nu, skugga!

Har man inte luftkonditionering så får man försöka hålla kvar nattkylan i huset! Det har gått bra hittills för oss att sova trots att det på dagarna varit närmare 30 grader, för på nätterna är det litet svalare, ungefär 12 till 15 grader, då funkar det bra att ha balkongdörren vidöppen! "Vadå balkongdörren vidöppen mitt i natten", kanske någon undrar! Det e på andra våningen och så har vi automatlarm! Ett larm som hör när ett löv faller i trädgården! Så det e lugnt!

Och på morgonen, eller som någon brukar säga, på förmiddagen (Det beror på när man börjar att arbeta) så gäller det att hålla kvar och fånga in mer av den svala luften innan temperaturen går över 20 grader!
Så nu sitter jag med en flieströja på mig i korsdrag!  :)

Fyller även källaren med svalare luft, men där e det 18 grader, så jag skall nog stänga källardörren! Källarvåningen är räddningen, för om innetemperaturen skulle börja krypa upp till 23, 24 grader på kvällen, då sover vi nere i gästrummet! Där e det c:a 18 grader ständigt på sommaren! Så med ett litet varmare täcke så går det bra att sova där! :)

Det e en del pyssel med äldre hus när det e varmt, men i stort så funkar det bra tycker jag! Och någon kanske undrar hur det går att sova med vidöppen balkongdörr! Jag menar med ljud och så'nt! Det går utmärkt! Det enda som automatlarmet morrar till på, det kan vara tidningsbilen vid fyratiden! Om det inte är den vanliga bilen! ;)

Nog för idag, måste fortsätta att hålla koll på temperaturen!
/Bengan

Ps. Fått ned innetemperaturen en halv grad, från 21,5 till 21! Bra va!
Å nu stänger jag snart av korsdraget! :)

Inlagt 2018-05-31 08:20 | Läst 1704 ggr. | Permalink
Känner igen det där, igår kväll vid runt 18, så hade vi 30 grader ute och något mer inne. Så vi bosatte oss i skuggan ute tills klockan var 21 och vi vågade oss in, då hade alla dörrar och fönster stått öppna
Svar från Benganbus 2018-05-31 12:38
Det e litet pyssel innan sänggåendet i den här värmen!
Men det e å andra sidan fint att sitta ute på kvällen!
/B
Jo det är hemskt när det blir varmt inne dygnet om, skaffade en ac med slang genom fönstret för några år sedan. Den bästa investering jag gjort. Fast nu har den inte behövt vara igång på ett par år, det har ju inte varit några somrar. Annars; lägenhet i stan när det blir över 25 grader inne och inte går att få något drag och teglet värmer som en kakelugn, inte kul...
/Affe
Svar från Benganbus 2018-05-31 12:36
Kan tänka mig att AC e guld värt i sta'n!
Huset vi bor i e ett trähus ovanpå en murad grund. Halva huset står nere i marken, suterräng, och det e marken som ger den svala källaren.
Vad gäller att bo i sta'n,
vi övernattade hos några vänner vid Fridhemsplan en gång, och det va mycket varmt, så vi öppnade fönstret och låg vakna hela natten och lyssnade på bilar och motorcyklar! :)
/B
2018-05-31 16:00   Bob's Corre Mia
Vilket bra automatlarm ni har, man kanske skulle skaffa sig ett sådant :-)
Det är ju inte beroende av att elförsörjning finns!
Klappa Roffe
Hälsning från Bob's Corre Mia
Svar från Benganbus 2018-05-31 23:17
Automatlarmet sover nu, men jag skall ge honom klappen i morgon! Och kan nog redan nu säga ett tack så mycket från honom! :)
/B
Utmärkt larm! Morrar om fel bil kommer.

Att ta vara på nattens svalka är en bra idé Spontant vill man kanske vädra mer ju varmare det är men det kan vara kontraproduktivt.

Själv tål jag inte AC, kan bara gratta Alf till att göra det. Men jag blir förkyld ganska omgående. Nåt jag inte är ensam om, hade en kompis på båtgården som rensade avlopp yrkesmässigt och aldrig var sjuk trots ständig utsatthet för kloakångorna. Han skaffade en BMW med AC och blev förkyld efter tre dar.

(Nu har jag en bil med AC, fick inte tag på någon utan. Kliver ur bilen och kör den på max ett par gånger om året för att hålla grejona i gång. Nån gång har jag också förkylt bilen då den stått riktigt varmt.)
Svar från Benganbus 2018-05-31 23:22
Roffe e bra på bilar och bilmärken! :) Har just nu satt balkongdörren på +19 grader! Bra sovtemperatur!
Allt beror på hur man ställer balkongdörren! ;) ;)
/B(Visas ej)

Vad heter Disneyfiguren Kalle A*** i efternamn?

XXX
 

Lägg till

Tidigare blogginlägg