Straight Photography!

The Roots of Photography is Snaps!
Back to the roots!

Straight 4195 / Vissa bilder behöver text! :)

Som den här bilden! Å andra sidan, en bra bild talar för sig själv! Men nu handlar det om den här bilden! Å bakgrund! Jag hade varit ute på en timmes morgonpromenad utan Roffe! (För Matte va hemma och höll Roffe sällskap) Och utan Roffe kan jag hålla bättre tempo! De e egentligen inget fel på Roffes tempo, de e bara avbrotten att nosa och pinka som sätter ned tempot! Jag behöver litet tempo en längre sträcka ett par ggr i veckan! Och när jag kom tillbaka så blir det att sitta i skuggan och dricka flera glas vatten! Skönt! Och som toppning, få en kopp nybryggt kaffe med sockerkaksrester! Därför ser det ut som det gör här på bordet!

Och, har fått synpunkter på min svartvita inställning på Fuji X100, så jag ändrade den, och tog den här bilden för å se hur det blev! Så det här e en testbild! Inget konstnärligt typ!
Det va hela förklaringen liksom!

/Bengan

Inlagt 2018-05-28 14:11 | Läst 1805 ggr. | Permalink
Ser bra ut ;)
Bra kontrast och gråskala i bilden tycker jag!
Svar från Benganbus   2018-05-28 21:01
Tack för det Anders!
/B

Ps. Å du läste det här också Ronny! :)
När jag läser om ditt fibblande med dina inställningar på kameran blir jag bara mer och mer förundrad över att du fortsätter att fotografera i JPEG. För mig känns det som om jag skulle valt en enda film, alltid framkallat den på samma sätt, gått in i mörkrummet och tagit fram mitt enda pappersgradstion som jag fick använda och sedan slagit en print på en och samma tid och bländare. Pjattning och efterbelysning är naturligtvis inte tillåtet.
Jag förstår att du inte vill sitta vid datorn och jobba, men det behövs ju inte med råfiler heller.
Svar från Benganbus   2018-05-29 21:04
Du skulle sett mig i mörkrummet på tidigt 1960-talet Stefan! De va ingen kul syn! :)
Det här med mörkrum, eller som nu med dator, de e inte min grej!
Jag e en knäppare!
Och så e jag omgiven att andra knäppare som ger mig goda inställningsråd! :)
/B
stefohl   2018-05-30 15:19
Det blir bara knäppare och knäppare. Jag tar allt i råformat, men precis dom mina neg lät jag 95procent vara kvar i negpärmen. Idag är det ju
Jag får ju en färdig bild också när jag fotograferar i rå. Så om jag bara ska visa den på skärm duger den ju som den är, oftast. Men ibland hittar man ju en pärla som jag vill skriva ut. Och då vill jag oftast fixa till den så att jag får till den som jag vill att den ska se ut. I all vänlighet(Visas ej)

Vad heter hufvudstaden i Sverige?

XXX
 

Lägg till

Tidigare blogginlägg