Straight Photography!

The Roots of Photography is Snaps!
Back to the roots!

Straight 4165 / Svartvita inställningar på Fuji X100S! Å så Tårtan i morgon onsdag!

Det här med att göra egna svartvita inställningar på X100S är intressant! Och att även närma sig, eller efterlikna Acros-inställningen, den som finns på senare X-modeller, även det e intressant! Man försöker härma forna tiders filminställningar alltså! Nu när vi fått digitala filmer som i stort sett inte ger nåt korn, med otroligt bra skärpa, så vill vi ändå försöka härma hur det va förr! Med korn och liknande! Även vissa kameror ser nästan ut som förr!

Nostalgi, eller vad handlar det hela om? Eller har fotografering helt gått över i fototeknik! Vi har ju ett antal bildbehandlingsprogram också, om nu någon missat det! Det räcker inte att ta en bild, den skall tas med en personlig inställning i kameran, kanske även med en personlig optik, och sedan bildbehandlas så bilden blir ännu mer personlig!

Hur som helst, vad gäller den här inställningen på bilden här ovan, så e det inte riktigt den inställning som Ronny ställde in på min kamera, utan jag har lagt till några små personliga saker!
Ursäkta mig Ronny!

Å så e inte bilden så där vrålskarp heller! Man vill ju vara litet unik även där! Skärpa e ju ett borgerligt koncept, eller hur det nu va man sa! Så nu skall jag fota med den här personliga inställningen ett tag! :)

/Bengan

Ps. Tårtan i morgon!

Inlagt 2018-05-08 08:37 | Läst 1329 ggr. | Permalink



(Visas ej)

Hur mycket är tolv minus två?
Skriv svaret med bokstäver


Lägg till

Tidigare blogginlägg