Straight Photography!

The Roots of Photography is Snaps!
Back to the roots!

Straight 4142 / "Man är mans gamman"

Så står det i Havamal. En modern tolkning skulle nog kunna vara "människa är människas glädje" Läste de Havamal-raderna i reportaget om fotografen Tommy Söderlund i GT när vi va på Gotland i förra veckan.  (Tommy har arbetat som bla. tidningsfotograf och ger nu ut en bok med sina bilder, intressant läsning)

Jag hade tagit med mig några böcker för kvällsläsning till Gotland, typ Gilgamesh-eposet, och en del annat historisk! De va ju väldigt, väldigt smart, för efter en dags utevaro i friska luften vid havet, och efter en middag med några öl, så e medvetandet inte så där på topp precis! I alla fall inte för läsning! "Tänkte inte på det!" :) Nu fattar jag bättre och skall ta med en serietidning på nästa resa! Fantomen typ!

För övrigt tycker jag det är bra att komma hemmifrån då och då! Hemma finns det alltid nå't att göra, krattor och målarburkar står ständigt i vägen, så nu på Gotland fick vi sitta och titta varandra i ögonen och prata! Som sagt, människa är människas glädje!

/Bengan

Inlagt 2018-04-17 19:46 | Läst 2832 ggr. | Permalink
Tänkvärd text, känner igen situationen. Tillbringade senaste veckoslut i Hangö, med frun, och massor av läsbart - men det blev inte mycket läst.
- hawk
För ett antal år sedan reste jag ofta till Köpenhamn i jobbet, första fakirflyget på morgonen från Arlanda. Då brukade jag köpa Fantomen, den hann man lagom läsa färdigt innan det var dags för landning.

Grabbarna i mörka kostymer som satt och bläddrade i Dagens Industri eller någon annan finanstidning sneglade avundsjukt på min Fantomen.

//Anders
Det enda man ska läsa på ön är GT och turistguiden..
Mv/Gunte..



(Visas ej)

Hur många stjärnor ser du här? * * *
Skriv svaret med bokstäver


Lägg till

Tidigare blogginlägg