Straight Photography!

The Roots of Photography is Snaps!
Back to the roots!

Straight 4128 / Pest och Kolera, ingen DN i dag! ;)

Jag vet att DN finns på nätet blandat med blinkade reklam och annat smått och gott för att dra uppmärksamheten till sig! Tänk om det såg ut så i våra läroböcker, vilket liv det skulle bli! Men en nättidning e väl ingen lärobok? Det har jag nog märkt att det inte är! ;)

Nåja, man tager vad man haver, så det fick bli djupläsning i en artikel från i går i DN!

.

Och hittade bilder i en bok också! Gamla bilder!

Ha nu en fin avslutning på Påsk!

/Bengan

Ps. :)

Inlagt 2018-04-02 10:07 | Läst 1118 ggr. | Permalink
Om det bara är den blinkande reklamen som är problemet så går det ju att läsa eDN, eSvD osv... Dock så blir inte fingertopparna nedsvärtade när man läser tidningen på det viset. ;)

Numera har webbläsarna ofta en läsvy, så lyckas man väl navigera sig fram till något läsvärt i flipperspelet så kan man få bort allt oväsentligt åtminstone på just den artikeln man vill läsa.

PS. Är det reklam längst ned? Du får nog göra den lite mer blinkande! ;) DS.
Även en godsinnad påverkan, biter inte alltid,eller på alla/ NE
Jag slutade med papperstidningen förra nyåret. Hela 2016 var Tidningstjänst i otakt med tiden. DN blev för det mesta en kvällstidning. Jag fick nog och har kört ett helt år med den digitala SvD. Men det har blivit svårt att hitta artiklar mellan alla annonser så jag kanske ger upp med den också. Har inte bestämt mig riktigt än...
ztenlund 2018-04-02 18:36
Det är förvisso varken fler eller färre annonser i eSvD jämfört med när det har tryckts på papper, men på den vanliga webbsidan är det förstås en annan femma. Dock så är det nästan dubbelt så dyrt att ha tillgång till eSvD och lite annat jämfört med bara det låsta på den vanliga webben.

Ska jag säga något som verkligen halvt driver mig till vansinne med både DN och SvD så är det automatiskt uppspelande videoklipp. Oerhört irriterande!

(Själv har jag ett "hängkonto" på en pappersprenumeration på SvD.)
Rolf Winquist skälldes för att vara Rosenlundare (dvs höra hemma på ålderdomshem) men var ju klassiskt bra och dessutom generös läromästare. Allt enligt en av de få fotoböcker man behöver, Kurt Bergengrens Tänka med ögonen som jag hittade tack vare din PR för hans böcker. (Mer PR: Finns att köpa ny, ett fynd!)

-----

Jag kör med AdBlockPlus och slipper blinkande annonser då jag läser huvudstadstidningen jag har nätprenumeration på.

Men nu kräver allt fler sajter att man ska stänga av AdBlock för deras sajt. "Stå upp för fri journalistik" meddelade Aftonbladet.

Jag testade.

Som det blinkade! En vedervärdig sörja av påträngande personaliserad reklam. Hur kan AB:s annonsörer veta att jag tittat efter en Pentax K1? Jag är inte med i Facebook eller Twitter så dom måste snoka i min dator. Och som det blinkade!

Dessutom var det så mycket vidosnuttar att jag måste betala extra på bredbandsabonnemanget mot slutet av månaden. 250 spänn kostade det att slippa abstinensbesvär och kunna betala räkningarna. .



(Visas ej)

Hur många stjärnor ser du här? * * *
Skriv svaret med bokstäver


Lägg till

Tidigare blogginlägg