Straight Photography!

The Roots of Photography is Snaps!
Back to the roots!

Straight 4127 / Det här med att jag har en Fuji X100, de e nog bara för att jag e förändringsobenägen! :)

Alltså, jag har svårt att släppa grejer som funkar bra! De va väl därför jag i stort sett bara använde en M Leica i nästan femtio år! Med en vidvinkel, 35 mm! Och kameran hade jag på fritiden och även på jobbet! Livet lekte!
Men så kom det digitala!
Nåja, det va väl ganska Ok, en större filmrulle och enklare framkallning va väl bra! Men kameratillverkarna skulle såklart också göra nya utseenden på redan väl fungerande utseenden! Modernt skulle det vara när det nu va digitalt! Suck! Tex kameror utan sökare, å kameror som såg ut som tvålkoppar, men med en display baktill att sikta med! Å en massa onödiga zoomar inbyggda! Och den nya fotogenerationen verkade tycka det va helt Ok att stå och fota med raka armar! Suck...  ;)

Nåja, några yrkeskameror fanns det som fortfarande såg normala ut!
Yrkesfotografer lurar man inte så lätt! ;)

Å jag trodde att Leica också skulle komma med en liten digitalkamera med sin fina Leicasökare! Å en så'n kamera kom efter ett tag, med det va inget nytt liksom! Tung och dyr! Och tyvärr med en ganska medelmåttig och mörk sökare! Tråkigt, för M-sökaren som va litet av Leicas signum!

Men så kom ljusningen i sökarmörkret, en liten digitalkamera med en riktig Leicasökare och ett Leicaliknande klassiskt utseende! Fuji X100! Med ett rimligt pris! Med en praktisk vidvinkelbrännvidd! En kamera som kunde hänga med överallt! Som en M Leica va förr!
/Bengan

Ps. Men ni som inte fotat med en M Leica och vidvinkel tidigare, ni undrar såklart va jag snackar om! Så kan det nog vara... ;)

Inlagt 2018-04-02 15:52 | Läst 1353 ggr. | Permalink
Hej,
Det där är en fin glugg.
Det är svårt att va nostalgiker idag. Du kämpar på bra.
Såg du den nya Leica telefonen med fyra kameror under samma dator. Klart att ungdomarna inte förstår dig.
Roffe hänger nog med
Bob
Svar från Benganbus 2018-04-03 09:00
Inget är som förut! Allt är upp och ned! ;)
/B
"Å jag trodde att Leica också skulle komma med en liten digitalkamera med sin fina Leicasökare! Å en så'n kamera kom efter ett tag, med det va inget nytt liksom! Tung och dyr! Och tyvärr med en ganska medelmåttig och mörk sökare! Tråkigt, för M-sökaren som va litet av Leicas signum!"

Vilken kamera tänker du på nu?
/T
Svar från Benganbus 2018-04-03 08:59
Jag jämförde min Leica M4 med Leica M8 och även med M9! Sannolikt beroende på att man speglar in elektroniska saker i sökaren i de nya digitala Leicorna! Men Fuji X100 har en ljusare sökarbild, tom ljusare än min M4! :) Och det tycker jag Leica också borde klarat! :)
/B



(Visas ej)

Vad heter hufvudstaden i Sverige?


Lägg till

Tidigare blogginlägg