Straight Photography!

The Roots of Photography is Snaps!
Back to the roots!

Straight 4126 / Pictorialismen eller Konstnärstiden och så en modern kompaktkamera!

Intressant fotografisk läsning i DN i dag! Man måste kunna sin historia, om man vill utvecklas! Men visst går det att vara kvar på samma plats hela livet, inget fel i det! Man väljer själv! ;)

.

En digial modern compact camera! Eller den som Leica skulle ha gjort! ;)

Ha nu en fin fortsättning på Påsken!

/Bengan

Inlagt 2018-04-01 10:09 | Läst 985 ggr. | Permalink
Ha en fortsatt trevlig påsk Bengt.
Jag gillar X100, fast har ingen själv, däremot har jag två andra Fuji-kameror en X-Pro 1 och nu även en X-H1. Det som jag gillar med Fuji-kamerorna är den naturliga känslan.
X-H1 är helt underbar, bländaren på objektivet, en ratt för tiden och en för filmkänsligheten, det blir inte enklare och naturligare och inga menyer att virra omkring i.
I väskan har jag vanligtvis en X-Pro 1 med ett 35/1,4, vilket är ungefär detsamma som en X100.
Hälsningar
Stefan
Svar från Benganbus 2018-04-01 10:55
Tycker det är ett bra Fujival du gör!
Jag gillar X100 bla för den hjälper mig att slippa fundera på vilket objektiv jag skall använda! Förr så klarade jag av att ha ett objektiv på kameran, nu behöver jag litet draghjälp, och då passar den fasta optiken på X100 bra, för då kan jag inte hålla på å fibbla med olika objektiv utan nu måste jag fota i stället! Å så e det också en liten utmaning att använda en "äldre" fotoutrustning! ;)
/Bengan
Ditt ”tjatande” om X100 kamerorna har påverkat mig så pass att jag på långfredagen åkte till Västerås och köpte en begagnad X100T. Jag såg en annons på Facebook och vi kom överens om ett bra pris, det kanske man kan kalla recycling.

Hittills har den fått följa med på hundpromenad i naturen samt använts för porträtt vid köksbordet. Det är stor skillnad mot min Nikon D600 men jag är väldigt nöjd. Och det är roligt att fota med den.

Tack för inspirationen!
//Anders
Svar från Benganbus 2018-04-01 13:15
Kul och trevligt! Nu e det här en kamera för den som kan sin fotografi, och som har lämnat det osäkra fotandet med det ständiga bytandet av kamera, optik och motiv! :)
Så du e nog rätt fotograf för en X100-kamera!
Kunnig med ett fotografiskt mål! :)
/B
nyanders 2018-04-01 14:04
Nu har jag i och för sig hållit på med foto, lite från och till, sedan tonåren på sjuttiotalet. Men när jag nu börjar med något nytt så gör jag som många andra gör till en början, kopierar en erkänd auktoritet på området ;-)

//Anders(Visas ej)

Vad heter Disneyfiguren Kalle A*** i efternamn?

XXX
 

Lägg till

Tidigare blogginlägg