Straight Photography!

The Roots of Photography is Snaps!
Back to the roots!

Straight 4103 / I tider av vilsenhet och osäkerhet så finns det stöd! Fuji X100! :)

Vi lever under ett hårt tryck av marknaden, det har ni säkert märkt! Att konsumera! Óch att byta upp sig hela tiden! Även vad gäller det fotografiska! Och vi är ofta osäkra och lättledda under en stark marknadspåverken! Av snälla försäljare som vill vara våra bästa vänner!

Och nya kameror e alltid Pg! Alltid! Och man skriver gärna hur man sitter och väntar på den nya kameran som e beställd, eller önskar att det skall komma en ny kamera med de förbättringar som gör  att man kan börja fota på riktigt! För då skall ni få se på riktig fotografi!

Och när den här "nya" kameran kommer då skall man ut och ta bilder och visa upp på sociala media så man får medhåll i osäkerheten om den nya fina optiken, eller kameran, som egentligen inte tillför något alls! ;)

Men för er som vill ha litet äkta stöd och kanske starta en ny konstnärskarriär, så finns det hjälp! Och ofta billig begagnad hjälp! Fuji x100! Och det är fram till modellen T som den e hyffsat billig! (Men vänta ett tag, priset på X100F håller på att sjunka) Och X100-modellen e en mycket kompetent kamera, med fast optik, som ger en massa tid över för att fotografera, då man inte behöver hålla på att fundera på vilken optik man skall ha!

Och ställer man kameran på A och A och svartvitt, och bara kör jpg, så blir det ännu enklare! Och med X100 i det läget, så blir det en massa tid över för att bara ta bilder! Skrämmande va? :)

Men en varning,  man kan bli litet utsatt då man förordar enklare fotografi! För Pictorialisterna finns kvar, och mumlar fortfarande: "Det e inte så enkelt att fota som folket tror! Att bara trycka på en knapp, så gör ingen riktig fotograf! " ;)

Å andra sidan, fritänkande konstnärer har alltid varit utsatta! Det kan ofta bli så när man kliver ut ur "The Mainstream" för att söka upp nya stigar! Även enklare stigar! :)

Ha nu en fin fredag!
Jag har nyss kört ut soptunnan 15 meter nedåt gatan så inte sopmannen behöver backa sin sopbil utan kan ta tunnan direkt vid bilen! Vissa personer e VIP-personer för mig! :)

/Bengan

Inlagt 2018-03-16 07:23 | Läst 1653 ggr. | Permalink
Helt rätt. Men verktyget kan ha olika namn. Min "X100" heter Olympus OM D E-M10 mkII med ett fast 17 mm's objektiv (ungefär lika med 34 mm brännvidd). Fungerar på ungefär samma sätt.
//GöranR
Svar från Benganbus 2018-03-16 13:53
Du har förstått vad fotografi är Göran!
/Bengan
Handla och va glad det är de som driver utvecklingen

Trevlig helg alla konsumenter

Bengt-Åke
Svar från Benganbus 2018-03-16 13:51
Jag e nyfiken på hur det går? Eller hur det har gått! :)
Vi se's på Söndag va?
Å trevlig helg tillbaka!
/B
Jag har visserligen hört det förut, men återigen fick jag mig en tankeställare när jag lyssnade på Anders Petersen på fotomässan i söndags. Förutsatt att man uppskattar hans bilder blir man verkligen påmind om teknikens betydelse, eller snarare brist på betydelse när han berättade vilken kamera han använder. En gammal analog Contax kompaktkamera.
Svar från Benganbus 2018-03-16 15:34
Visst e det intressant! Och ovanligt i dag! Nu e nog Anders Petersen trygg i sin kunskap och har hittat sitt verktyg! Men det här e nog något att fundera på i alla fall! :)
/B
Min "X100" heter X1(!) Lite enklare stuk men åtminstone lika bra optik.

"Det e inte så enkelt att fota som folket tror! Att bara trycka på en knapp, så gör ingen riktig fotograf! "

Å andra sidan är det en myt som många tror att proffs bara plåtar helt manuellt.. Tror jag inte, varför skulle det då vara så viktigt med bra fungerande autofokus på dyra kameror? För att inte tala om ljusmätning.

Däremot tror jag inte proffsen ställer kameran på Auto, jag tror man vill ha koll på bländaren t.ex. Utöver det så sköter väl kameran det mesta. Ibland vill man ha koll på tiden, d.v.s. man kör AV eller TV eller vad det nu kan heta beroende på om man vill prioritera tid eller bländare.

/T
Svar från Benganbus 2018-03-17 18:11
Tomas! Jag har gått från manuellt till helautomat! :)
Från manuell M Leica till i stort sett allt Auto på min Fuji X100!
Funkar bra! :)
/B



(Visas ej)

Hur många stjärnor ser du här? * * *
Skriv svaret med bokstäver


Lägg till

Tidigare blogginlägg