Straight Photography!

The Roots of Photography is Snaps!
Back to the roots!

Straight 4099 / Här kommer en riktig flygsimulator! :)

Jag har berättat om det här tidigare, men det kan ha tillkommit nya läsare, så jag tar den här kuliga grejen igen! :) Alltså, några vänner och jag höll på med flygsimulator i datorn för en tjugo år sedan! Han som lurade in mig i det här, han hade flugit J 29 Flygande Tunnan en gång som Fältflygare, och lärde mig en hel del om hur det va att flyga jaktplan i verkligheten också! Den andre flygkompisen, hade kontakter! :) Hans fru hade en bror som va flygkapten i SAS!

En kväll så va det dags! Bilfärd ut till Arlanda och in i en större byggnad litet på sidan om! Byggnaden innehöll träningssimulatorer för ett antal trafikflygplan där piloterna måste träna och att redovisa ett antal träningstimmar varje månad för att få flyga! Så uppfattade jag det!

Och jag fick förhållningsorder innan vi passerade insläppet, försök å se ut som en pilot! Hur gör man det tänkte jag! ;)  Det började med planering av flygningen i ett speciellt rum, och efter ett tag så gick vi mot vårt flygplan, en Airbus! Vi mötte besättningen som hade flugit, och dom önskade oss en fin flygning!



Inne i den här lådan fanns en cockpit exakt som i en Airbus! (Landgången drogs bort när man flög) Lådan stod på ett antal hydraliska stolpar! Och jag misstänker att när vi drog på vi starten, så tippade den här lådan så vi låg på rygg i stolarna! Och det gick att lägga in en massa underligheter i den här, typ mycket turbulent väder! Men det tackade vi nej till!

.

Kaptenen visar hur man flyger! När vi sedan flög vidare, så släckte vi ljuset i kabinen, så reflexerna försvann i rutorna, så då såg vi underbara vyer över Sverige! :)

.

Man flyger med joystick och pedaler! Och det fanns fyra bildskärmar som vindrutor!

.

Å det fanns mängder av knappar och brytare runt om i kabinen! Det här klarade såklart inte vi, utan det skötte kaptenen! Å så fanns det en massa inställningar som skulle göras i simulatorn innan, vart vi skulle flyga, typ av väder som sagt, som vi tackade nej till! ;)

Det skulle kunna bli hur mycket som helst om det här, men jag tror det räcker!
Mycket spännande, intressant och även litet pirrigt va det i alla fall!

Ha en fortsatt fin söndagskäll!

/Bengan

Ps. Tårtan på onsdag!

Inlagt 2018-03-11 19:31 | Läst 1256 ggr. | Permalink
Det här väcker härliga minnen! Jag var med i flygpojkarna på F4. Ville inget hellre än att bli Viggen-pilot som barn. Varje vecka blev vi upphämtade att en militärgrön buss som körde oss nördar till flottiljen. En gång fick vi en överraskning. Vi fick testa Viggen-simulatorn! Du kan väl tänka dig vilka känslor det gav en ung tonåring. Grafiken var inte imponerande med dagens mått mätt. Det är som att jämföra en tidig digitalkamera på 1 megapixel med dagens kameror på 20+ megapixlar. Men vem visste det då. Jag tror att man kan flyga samma simulator idag på Flygmuseumet strax utanför Östersund (Ope flygfält)
Viggen-simulator, den skulle jag vilja ha prövat på också! Det tråkiga är att man måste hålla sina flygsimulatorfärdigheter uppdaterade för att få någon behållning! Men som sagt, Viggen! Respekt! :)
/B
Jag "flög" Draken i simulator i Gävle, i en riktig framkropp, komplett med fungerande instrument. Jag gjorde bl a en tryckare mellan Nacka-masterna, följt av en topproll. Den hade bildprojektion även bakåt, så när jag under upptagningen tittade i backspeglarna, kunde jag se kondens över vingen, samtidigt som g-byxorna kramade. :-)
Svar från Benganbus 2018-03-13 22:37
Respekt! Å du har ju flugit i rymden också! :)
/B



(Visas ej)

Hur mycket är tolv minus två?
Skriv svaret med bokstäver


Lägg till

Tidigare blogginlägg