Straight Photography!

The Roots of Photography is Snaps!
Back to the roots!

Straight 4098 / Det här med Fotomässan! Å den öken som det enligt rapporterna va i år! Å så Tårtan på onsdag!


Om man tänker på att "alla är fotografer" numera, så borde väl en årlig fotomässa funka bra, i alla fall i en större stad, typ Stockholm! Men med ett tidigt facit i hand vad gäller den nuvarande mässan och då  även mässan 2017,  så undrar jag om man har undersökt vad kunderna vill se och ha och göra på en fotomässa! Nu uppfattar jag det mera som, "här är det vi tycker ni bör vara intresserade av!"

Jag har inget bra svar på vilka saker som skall finnas för att locka fotografer och bildintresserade till en mässa, men det kan man som sagt fråga kunderna om! Det e inte alls så dumt! De e liksom kunderna det hela handlar om! ;)

Och vad gäller de senaste mässorna, så skulle jag även kunna misstänka, att priserna va litet för höga för både teknikutställare och bildutställare!

Nog om detta!

Å vad gäller kamerateknik, min "nya" Fuji X100S e kul! Den känns lika kul och spännande som min M Leica! Har jag sagt det förut kanske? ;)
Nåja, det e i alla fall skönt att var nöjd!

/Bengan

Ps. Å Tårtan på onsdag!

Inlagt 2018-03-11 12:03 | Läst 1376 ggr. | Permalink
Skaffat en 100T så får se om jag som analog fotograf klarar att komma överens med den.
Svar från Benganbus 2018-03-11 15:09
Efter några månaders funderande, provande och ältande av olika modeller av Fuji X100, så stannade jag vid X100S! Den räcker för mig! Och jag känner igen fotoglädjen från 1960-talet! :)
/B
Då det gäller Fotomässan så tycker jag den skulle resa runt
Ett år Stockholm
Ett år Göteborg
Ett år Malmö

Sedan åter Stockholm
Jag har blivit intervjuad ang. vad jag tyckte om Fotomässan och vad jag ville ha med på en sådan mässa. Kommer inte ihåg om det var förra mässan eller den före det.

//Anders
Svar från Benganbus 2018-03-11 15:19
Kommer du ihåg va det va du önskade ha med på en mässa?
/B
nyanders 2018-03-11 19:42
Jag kommer inte ihåg i detalj vad jag svarade men på ett ungefär:
- Fler som säljer tillbehör
- Försäljning av fotoböcker
- Fler utställningar av bilder

Det har blivit mindre av allt som jag önskade...
//Anders
Svar från Benganbus 2018-03-11 20:19
Ok, låter både intressant och logiskt på em fotomässa!

Det här med små montrar för klubbar, skolor och liknande, tycker jag borde vara intressant! Kanske en liten monter för analoga gatufotografer! :)
Men det blir ju kostnader för hyra montern. När jag visade bilder på mässan så va vi fyra som delade på en vägg! Överkomligt även för en pensionär, tyckte jag i alla fall då!
/B
Det görs en hel del analyser och det sker möten med fotobranschen när mässan planeras. Att man tagit bort proffsvideo-delen verkar inte så många sakna. Hallen är mer välfylld med utställare och besökare än tidigare år tack vare sammanslagningen med båt- och vildmarksmässorna. Det är tyvärr färre bildutställningar. Men gott om seminarier.
Svar från Benganbus 2018-03-11 15:18
Jag tyckte det va synd att inte Fotosidan va med i år med monter, som också brukar vara en trevlig träffpunkt!
Med espresso! :)
/B
froderberg 2018-03-11 15:24
I år provade vi att tänka om helt. Varför ska journalister stå och sälja tidningar när de kan rapportera från mässan? Och våra mässerbjudanden når alla medlemmar via e-post och webb.

Kaffet rök redan förra mässan, men du var väl ändå inte på mässan i år, så då missade du ju varken monter eller kaffe ;)
Svar från Benganbus 2018-03-11 16:09
Jag hade planer att gå på mässan på lördagen, men mina rapportörer va där redan på fredagen och ringde såklart och berättade hur dom tyckte det va! Skyll på dom! ;) Och så läste jag om mässan innan och vilka som va med och tyckte det verkade aningen tunt! Men va Pg tills glädjedödarna ringde!;)
Å när ni hade den här lilla espressomaskinen och en monter, då tyckte i alla fall jag att det va en bra och trevlig utgångspunkt och även återsamlingspunkt om man kom ifrån varandra i det stora mässhavet som det va förr! ;) :)
/B
froderberg 2018-03-11 16:37
Det passade oss väl att bjuda på kaffe på Fotomässan under flera år. Med tiden tog allt fler efter idén och behovet av en träffpunkt verkade också avta. Nu är vi i stort sett ensamma om att rapportera från Fotomässan, och jag tror den bevakningen fyller en funktion.
Svar från Benganbus 2018-03-11 17:06
Rapporteringen via rörliga bilder från mässan av Fotosidan, har nog också bidragit att färre från Fotosidan tagits sig till mässan! :) Hur som helst, intressanta rapporter! Även om jag har synpunkter på hur reportern uttalar Leica! ;) Det kanske e dialektalt!? ;)
/B
Måns H 2018-03-11 21:15
Det var generalagenten på f d Wibergs Foto, Peter Gustafsson, som sa Laika i videon från mässan. En genomsympatisk man som vet allt om märket ..... men jag som sagt Leika sedan mitten av förra århundradet får nog svårt att ta efter.
froderberg 2018-03-11 21:20
Jag säger också Lejka, precis som min pappa och alla hans vänner i Leica-klubben i Malmö. Har svårt att ändra på uttalet bara för att jag flyttat till Stockholm
Svar från Benganbus 2018-03-11 22:55
Din pappa e också mycket velkommen in på Tårtan för att prata Leica med oss nördar!
/B



(Visas ej)

Nämn en färg i den svenska flaggan?


Lägg till

Tidigare blogginlägg