Straight Photography!

The Roots of Photography is Snaps!
Back to the roots!

Straight 4087 / Roffe, spanaren!

Roffe å jag brukar ta litet olika rundor i utkanten av Gnesta där det finns ytor och vyer! "Jag vill ha öppna landskap", säger Roffe! (Jag vet nog var han fått det där med öppna landskap ifrån) Men det e faktiskt Ok att gå på litet udda vägar även om det bara e några traktorspår! Å snön e  vit och ren här! Och så blir det mobilfritt när vi e ute! ;)



Så Roffe och jag går och spanar på var sitt håll! Jag spanar inåt och han utåt! Vi e långt borta från varandra, men ändå nära liksom! ;) Om jag frågar honom, så spanar han mycket mer inåt än vad jag som människa någonsin kan göra påstår han! Han lägger till sin hörsel och doftsinne och liknande hundförmågor i det här, och jag vet att det här går inte att diskutera, så jag säger bara, "Ok, jag förstår!"

I går va det en grop där något djur legat som han höll på och undersökte i en fem minuter! Det e intressant att se och höra honom då! Han nosar och se'n låter det som om han blåser rent i luktgångarna! (Så uppfattar jag det) Så han går och nosar och snörvlar och ibland gräver han litet med framtassarna för att komma djupare i snön! Å så ibland tittar han upp, håller huvudet blickstilla, som om han mentalt analyserar det han nyss doftat på!

En utomstående kanske kan undra om man inte kan släppa kopplet vid sådana här tillfällen! Glöm det, då har ni inte sett blixten broder! Skulle Roffe se eller höra något rörligt föremål inom nå't hundratal meter! Det här e ingen prydnadshund! ;) Det här e en jaktmaskin! :)

På vägen tillbaka till bilen, så stannade Roffe flera gånger! Och när jag säger stanna, då menar jag stanna! Han står stilla i flera minuter och bara tittar i fjärran! Jag skämtade en gång med honom om det här och frågade, "Har du frusit fast! ;) Fick bara en suck som svar!
Tidigare hade jag sett några rådjur långt bort, i alla fall på nå'n kilometers håll som små otydliga skuggor, och jag misstänker att det va dom rådjuren som han hörde eller kände doften av här!

Men till slut, äntligen in i bilen för hemfärd!

/Bengan 

Inlagt 2018-03-07 07:51 | Läst 1082 ggr. | Permalink
Hej,
Med ett sådant förfinat luktsinne måste det finnas kapacitet där uppe att behandla informationen. Vi kan nog inte förstå vad som pågår.
Särskilt med tanke på vilka egna problem vi har att förstå vår egna hjärnfunktion.
Roffe har sannolikt redan analyserat alla invånare i Gnesta.
Ha det gott
Bob
Stämmer nog bra. Fotografer tänker med ögonen men hundar minst lika mycket med nosen.



(Visas ej)

Vad heter hufvudstaden i Sverige?


Lägg till

Tidigare blogginlägg