Straight Photography!

The Roots of Photography is Snaps!
Back to the roots!

Straight 4080 / Morgonnyheter är det nödvändigt så tidigt? Och MeToo!

Morgonstilleben!

Morgonstunden med DN och kaffe är en bra start på dagen, men jag har aldrig haft Tv eller radio på samtidigt, för då har jag svårt att koncentrera mig på läsningen!  (Och att vara vara koncentrerad, och även medvetet kritisk, ni kommer ihåg Orson Welles radioutsändning 30 oktober 1938 och orsaken till att så många gav sig ut på vägarna)

Den här morgonstunden har blivit trevligare sedan några år tillbaka, då jag nu inte behöver hasta iväg till jobbet! Men ibland vet jag inte om alla nyheter e en så bra start på dagen egentligen! Nyheter e ofta inte en lugnade läsning, utan ofta pulshöjande, och då försvinner litet av den lugna morgonstunden! Nu menar jag inte att man skall skippa nyheter, det e inte det som det handlar om, utan kanske ta nyheterna vid rätt tidpunkt! Och kanske även fundera på, behöver jag veta det här igen! För ibland e det ett evigt ältande, eller bara en upprepning, eller utfyllnad från nyhetsredaktionerna!

Det ständiga nyhetsflödet, som kanske inte e så viktiga nyheter alla gånger, ger mig i bland en olust över vad som händer, och då jag inte kan göra något åt det! Nu menar jag inte att man skall gå i kloster, utan kanske fundera på vilka nyheter man behöver för att klara dagen! Och att tänka "det där har jag redan koll på!"

.

Här e en intressanta lokal information för mig! :)

Och det man kanske även kan tänka på, det är att de här nyheterna väljs till oss i flera led! Ett eller flera företag samlar ihop nyheter, och gärna nyheter som säljer, för det här är ett affärsdrivande företag! Och så får andra företag, typ radio och Tv köpa ett eller flera nyhetspaket! Det finns flera paket att välja på såklart, och sedan plockar Tv, radio eller tidningsredaktionen ut det som kan tänkas passa för dagen, och lägger på lokala nyheter! Å gärna det som säljer även här, för här är det viktigt att jobba med höga tittarsiffror då reklam e inblandat! Mao, det gäller att locka in många läsare så de som köper reklamplats blir nöjda!

.

Viktig lokal intern information! Pelletsbrännaren tuffar på! Värme och varmvatten finns i huset! :)

Nåja, alla gör som dom vill! Jag står såklart ut med DN ett tag till för det finns många intresanta och tankeväckande artiklar!  Men jag väntar med de "tunga" nyheterna till en bit fram på dagen! ;)

.

Å så e det nya tider! Moderna tider! Men så är det! Man kan inte hålla tag i det gamla bara för att man e uppvuxen med det! För den nya tiden har också fördelar! Det gäller att välja rätt bara, som påminner om det gamla! ;)

Roffe sover fortfarande! Å han läser sina nyheter när vi är ute och går!

/Bengan

Ps. Håller på att läsa religionshistoria med anledning av MeToo! Jag misstänker att våra Abrahamsreligioner, Judendom, Kristendom och Islam har en stor del i det hela! För kvinnan, om hon överhuvudtaget fick vara med i församlingen, skulle sitta längst bak i kyrkan, dölja håret och hålla tyst!
Visst finns det en intresant gemensam nämnare här!

Inlagt 2018-03-02 08:35 | Läst 892 ggr. | Permalink
Vissa saker fungerar bra även om de är gamla, du håller tag i din analoga sprittermometer ;)
//Anders
Svar från Benganbus 2018-03-02 10:28
Inga batterier å sån't konstigt! ;)
Hyrde bil i Åre för många år sedan, bagagnad bil, å bilen va gammal redan då jag hyrde den! Volvo Amazon! Och på antennen som satt alldeles framför vindrutan, satt en så'n här termometer fasttejpad! "Bra att ha så man vet", sa han som hyde ut Amazonen! :)
/B
Stillebenbilden - är det inte en medeltida mobiltelefon (inte smartphone) som ligger där och spökar?! 😨

Sen tycker jag det borde vara lag på att nyhetstidningar började med en hel sida bara positiva, goda och upplyftande nyheter!

Vad gäller metoo och Bibeln så bör du nog vara mycket mycket försiktig innan du drar förhastade slutsatser. Inte ens den mest hängivne metoo anhängare kommer i närheten av det skydd som Jesus Kristus gav kvinnan:

"Den som ser på en kvinna med begär har redan begått äktenskapsbrott med henne i sitt hjärta." Jesus 
Svar från Benganbus 2018-03-02 10:37
Vågar man bara vänta tillräckligt länge, så blir saker, som den här mobiltelefonen, modern igen! Å Nokia har nytillverkat en liknande! :)

Jesus hade, vad vissa källor påstår, även kvinnliga lärjungar, och Jesus hade även en favoritapostel, Maria! (Maria som träffade och såg den uppståndne Jesus först)
Den här ordningen gillade inte Petrus och en del andra lärjungar, så när Jesus försvann, så ändrade man det budskap som Jesus ville ha framfört, till ett budskap med ett mera Judiskt ortodox tänk!
Så nu har vi ett icke Jesustänk i vissa delar i det vi kallar Kristendomen!
Så uppfattar jag det!
/B
light 2018-03-02 12:34
Oj oj oj, nu frestar du mig verkligen att dra till med en teologisk föreläsning om sakernas verkliga tillstånd. Men detta är inte rätt forum för det. En sak bara, angående dina ord "vad vissa källor påstår", så har du ju inte gjort någon hemlighet av att du har en viss förkärlek till utombibliska "gnostiska" alster. Och sådana texter finns det mängder av och där går att hitta alla möjliga slags egendomligheter även om där också finns sådant som är av betydelse och intresse. Men sådana texter ska inte jämföras med Bibeln, för det är bara Bibeln som är Guds Ord. Ja, jag vet det är oerhört provocerande att säga något sådant. Folk brukar bli väldans arga. Men det är likväl sant. Allt gott och i all välmening! 😊
Jag har en sån mobiltelefon. För tretton år sen kollade jag med han som lagade mobiltelefoner tvärs över gatan och frågade vilken som krånglar minst. Sen köpte jag en sådan på Clas. En ny knappsats (100:-) och nytt batteri två gånger, (ca 300:- för båda) i övrigt no problemas. Klarar en vecka utan att laddas. Jag tappar dyrgripen i golvet ett par gånger om året men hittills har den hållit.

Har f ö en likadan termometer också. Och sitter på en stol som påminner starkt om Bengans. Och snarlika kaffemuggar. Kamerorna skiljer i alla fall.(Visas ej)

Vad heter Disneyfiguren Kalle A*** i efternamn?

XXX
 

Lägg till

Tidigare blogginlägg