Straight Photography!

The Roots of Photography is Snaps!
Back to the roots!

Straight 4073 / Why do we need so many megapixels?

concrete

Visst e han ändå litet jobbig den där Eric Kim! Ställer en massa onödiga frågor! Sköt dig själv Eric och bry dig inte om oss andra! Å e du så himla bra själv då! Du e ju en riktig prylnisse du också, det har jag nog läst tidigare! ;)

Fast ändå,
visst e det en del intressanta, och kanske litet onödigt jobbiga frågor, han ställer! ;) Jag funderar såklart på om jag skulle ha stannat i min Fuji X100 med 12 mpix i stället för att nyivestera i en Fuji X100S i med hela 16 mpix!

Å andra sidan, man kanske skulle förbjuda vissa bloggare så man fick fota i lugn och ro! Det vore kanske en enklare lösning! Förbud mot allt olämpligt! :)

I dag e det i alla fall fotofika på Gustafsvik i Gnesta! Det verkar inte finnas något bra fik i Södertälje! ;) Jag tar med några porträttbilder att visa upp!

Och tar även med min nya Fuji X100S! Man vill ju gärna visa upp den nya kameran man köpt! :)

/Bengan

Ps. Här är artikeln av Eric Kim om ni råkat missa den! :)

Inlagt 2018-02-25 10:04 | Läst 1383 ggr. | Permalink
Den kamera han förespråkar (GR) har just 16 MP, så om han ska vara måttstocken så har du förstås helt rätt antal pixlar. Fast vad allt det här handlar om är att rationalisera sina egna val genom att övertyga andra... Själv har jag både en kamera med 16 MP och en med många fler så jag kan välja om jag enligt honom vill vara en professionell gatusmygare eller en amatörpajas med spegelreflex. Praktiskt, eller hur?! ;)
Tack för länktipset! Tänkvärd läsning.

Hälsar
Eva
Bra länk. Läste ett delavsnitt och har bokmärkt sidan.

Ligger mycket i det han säger. Och han har verkligen rätt i att det tar tid att lära sig grejorna, att börja pilla på en ny kamera för en viktig tagning är ingen bra idé.

Har du kvar mobiltelefonen du fick av din fru? Den tog bra bilder då du höll i den tyckte jag.
Svar från Benganbus 2018-02-25 21:28
Såna här artiklar ger litet självrannsakan! Å det e bra! :) Men visst e det svårt när man har en del intressanta prylar, typ äldre objektiv! :)
Jo jag har iPhone 4S kvar, men det blir mest produktfoto med den numera. Som här i den här bloggen!

https://www.fotosidan.se/blogs/straightphotography/straight-4049-vissa-bilder-behover-inte.htm

Förstora gärna bilden. Å jag tycker iPhone funkar bra till produktfoto!
/B
Nog vill vi alla lägga vantarna på en digital mellanformatare med schyst sensor ;) Skämt åsido, är man inte låst att bilderna måste vara tryckbara i en viss (hög) upplösning så har man nog inget behov av att haka på megapixelracet.

Ha en fin fredagskväll :)
/Lisa

PS. Tack för länken. Helgläsningen är räddad!(Visas ej)

Vad heter Disneyfiguren Kalle A*** i efternamn?

XXX
 

Lägg till

Tidigare blogginlägg