Straight Photography!

The Roots of Photography is Snaps!
Back to the roots!

Straight 4071 / Fuji X100 vs Fuji X100S

Porträtt på kafé med X100

Jag har nu två versioner av Fuji X100, och har försökt göra några jämförelser mellan kamerorna och även försökt analysera om mitt nyinköp kommer att ge mig bättre bilder, eller hur man vill formulera sig!

.

X100

Å visst ser jag och tycker mig känna en viss skillnad mellan de båda kamerorna! Först och främst så verkar batteriet räcka längre i X100S! Tror jag i alla fall! Och vad gäller att ställa AF-skärpan snabbt på tex ett grå yta, så klarar sig X100S litet bättre! Och, jag tycker mig märka en aningen bättre kontrast i bilderna, och kanske litet mer "skärpa" på jpeg-filerna! Å så e det den här Ok-knappen som e bättre!

Ok, då borde jag bli en bättre fotograf med den här uppgraderingen! :)
Det e väl där som en viss tveksamhet ändå inträder tyvärr! ;)

.

X100S

Men, nu kommer det! :) För hur mycket man vill tro, så sitter nog inte en bättre fotografi i små tekniska detaljer i en nyare kamera! Utan det här ständiga bytandet kanske e det som splittrar oss för att komma fram till bättre bilder! Vi lär oss aldrig ytnyttja redskapet innan det e dags att byta!
Men det e nog så här som en del av fotografin ser ut i dag! I alla fall hos oss fotoamatörer!

Ok då, visst e jag en riktig tråkmåns, men visst kan ligga en liten sanning i det här! Erkänn! ;)

.

Men visst kan det vara kul med en nyare och mycket fräsch kamera, även om den inte e den senaste modellen! Å så känner jag igen det här redskapet! Å så e det mycket likt min M Leica! Fast billigare! :)

Å Carpe nu i det vackra vädret!
/Bengan

Ps. Här e ett annat redskap! Å tränar man ofta, så blir man bra! Som i foto! :)

Inlagt 2018-02-24 11:42 | Läst 1303 ggr. | Permalink
Ju bättre skruvdragare du har desto lättare går det att montera möblerna, med förbehåll att du kan hantera den 😉🐶 /Leif M
Jag tycker mig inte se någon skillnad på dina bilder. Du fotograferar fortfarande samma typ av bilder och jag har inte ögon att se någon skillnad. Alla är tillräckligt bra för mig att betrakta. Däremot kan din upplevelse av att ta bilden med en bättre kamera göra en mental skillnad för dig. För mig som betraktare är det bara ännu en Björkbomare. Inget dåligt med det, du tar bra bilder även om motiven inte varierar så mycket.
Suveränt gitarrspel bjöd du på också. Det var riktigt skarpt =)
Gilla bilden på tjejen i kaféet, söt är hon också. Hon ser allvarlig ut men jag anar ändå aningen av ett leende på läpparna - har du frågat eller knäppte du bara?/ Björn T
Svar från Benganbus 2018-02-24 18:03
Hon satt i egna tankar, och lyssnade på musik, hon såg mig inte på den första bilden jag tog, den andra bilden, den här, så tittade hon upp och såg mig! Jag pekade jag på kameran, hon nickade, och jag tog bilden! /B
Några extra blogginlägg genererar kameran i alla fall. Och det gillar fotosidan, för det är ju innehåll som de lever av. Idag bidrar jag bara med kommentarer, men det är ju också innehåll -om än av diskutabel kvalitet...
Och så kan jag ju undra vad jag får tillbaka? Det ryktas om att vi är på väg in i ett delningssamhälle. Men jag behöver veterligen ingenting mer, kanske jag är en idealist då?

Ha det gott med nya kameran! /Thomas
Hittade nå't intressant här! Jag tror det i alla fall, har inte hunnit läsa det än, men rubriken verkar lovande! HOW TO CONQUER G.A.S.

http://erickimphotography.com/blog/gas/
Tomasz 2018-02-24 18:22
Passa på att läsa det här också :)

http://memory-alpha.wikia.com/wiki/Rules_of_Acquisition
2018-02-24 18:55   Thomas Lig
Så rätt,man behöver ju inte det allra senaste,en kamera som var fantastisk för fem år sedan kan ju inte ha blivit helt värdelös helt plötsligt.Å andra sidan är det ju ni som hela tiden köper nytt hela tiden som får tillverkarna att utveckla nya modeller,och vi andra kan köpa en fantastisk kamera med nåt år på nacken.(Visas ej)

Hur mycket är tolv minus två?
Skriv svaret med bokstäver

XXX
 

Lägg till

Tidigare blogginlägg