Straight Photography!

The Roots of Photography is Snaps!
Back to the roots!

Straight 4070 / Internet, Frankensteins monster i vårt knä!

Time Bandit...


Läser i dagens DN (Martin Gelin) om hur elever på den skola i USA som drabbades av den senaste dödskjutningen startade en kampanj för att försöka förändra vapanlagarna! Det dröjde inte länge förrän det kom ut alternativ information på internet om det här! Man berättade att en av eleverna egentligen va en skådespelare som fått betalt av George Soros för att säga det här! Den här alternativa informationen har redan setts av hundratusental! En annan av de överlevande eleverna fick så många dödshot att hon lämnade Facebook!

Så i förlängningen, så kanske det här som hänt på skolan i USA, det kanske aldrig har  hänt! Utan det hela är en internetkonspiration mot NRA! 
"The National Rifle Association is America's longest-standing civil rights organization. Together with our more than five million members, we're proud defenders of history's patriots and diligent protectors of the Second Amendment."

Å snart har vi snart val i Sverige, jag undrar vad Stefan Löfven och de andra politikerna egentligen har för sig! Å vad dom gör! Det bör finnas information på internet om det redan nu! Och vad som egentligen händer i Syrien, för det finns det delade meningar om, för det är inte alls så som vi får läsa om här i Väst! Och så vad man kan beställa via Dark Net! Det vill föräldrar absolut inte veta!

Och alla föräldrar, va inte oroliga för den här länken!  För här kommer "Hur du installerar TOR och kommer ut på darknet & Flugsvamp"
  För det här vet de flesta ungdomar om, och en del annat, det e bara föräldrar som e okunninga! (Å TOR e mycket bra om du vill handla droger, vapen och en del annat smågodis utan att synas!)

För våra barn och ungdomar kan mycket mera om internet än vad vi vet, eller vad vi vill veta! Ungdomar e nyfikna och undersöker såklart internet! Via Goggle tex! Och under tiden så håller vi på att skicka bilder på maträtter och bilder från senaste resan till varandra! :)

Och vad kan man göra åt det här då? Inte så mycket, för det är redan sent på dagen, och det har börjat mörkna! Men vi kan i alla fall försöka vara medvetna om vad som våra barn kan hitta på nätet!

Och Obs, om Porren på internet, och dess människosyn har jag inte skrivit ett ord om!

Men ha nu en fortsatt bra dag! :)
Hoppas det blir lika fint väder i dag som i går!
Och jag fotar vidare med min "nya" X100! :)

/Bengan

Ps. I fear the day that technology will surpass our human interaction. The world will have a generation of idiots.”
—Albert Einstein

Inlagt 2018-02-23 07:47 | Läst 1310 ggr. | Permalink
2018-02-23 08:22   Hans Wahlgren
Internet ter sig alltmer som Pandoras box. Bara glänta lite på locket så har Du hela skiten i ansiktet. De senaste årens utveckling av "alternativa fakta" har satt både internet och hela mänskligheten under tydlig belysning. Allt handlar om makt och medlet att få makt är pengar. Samvetet sålde vi bort rätt tidigt i processen.

För knappt 25 år sedan, när jag jobbade som it-projektledare i Internets barnkammare så gav The Economist ut ett "framtidsnummer", omslaget pryddes av ett ord, eLife! Omslaget satte igång diskussionen, vad kommer därefter? Bland all snillen i rummet så var det faktiskt drn lilla obetydliga it-projektledaren som kom med svaret, eTernity. Vi är nära nu.
Svar från Benganbus 2018-02-23 09:38
Jag va också med tidigt på nätet för mitt företag, och då va det kul, spännande, intressant och nytt. Och fick bla. verktyg för att se vad andra läste på internet. Har fortsatt att vara nyfiken och intresserad av vad som också finns på sidan om allfartsvägarna på nätet, men numera känns det inte lika bra och roligt!
/B
Bra där Bengt!
Andra halvan av din text + bilden - det var det bästa och starkaste inlägg jag hittills läst på fotobloggforumet, och med text och bild utomordentligt synkroniserat! Stående ovation!👏
Svar från Benganbus 2018-02-23 13:59
Tack för det Ragnar!
Mvh Bengan(Visas ej)

Vad heter Disneyfiguren Kalle A*** i efternamn?

XXX
 

Lägg till

Tidigare blogginlägg