Straight Photography!

The Roots of Photography is Snaps!
Back to the roots!

Straight 4069 / Män i min ålder e väldigt konservativa! Så se upp! :)

Fick höra det i Tv-programmet om Kött som Henrik Schyffert gjorde! Vad gäller att sluta äta kött, eller minska på köttkonsumtionen, så va det bara några procent av männen i min ålder som var förändringsbenägna! Kvinnor i den åldern verkar ha ett litet annorlunda tänk!

Å de här konservativa männen, vet ofta allt också! ;) Å det dom har lärt sig en gång, det gäller fortfarande, som en naturlag, även i foto såklart! ;)

Tänkte även på det här när jag köpte min nya kamera nyss! För det va ingen ny kamera, utan en gammal modell, av samma kamera som jag har tidigare, visserligen i nästan nyskick, men ändå! Å som duger mycket bra! Snacka om att vara förändringsobenägen!

Och det e samma med fotomotiven, jag fotade i en boxningslokal på 1960 talet, och är tillbaka och fotar där på 2000-talet! Inga nyheter här heller liksom! De e bra som det är! ;)

/Bengan

Ps. Så det va nog en himla tur att jag slutade äta kött innan jag kom upp i den här konservativa åldern, för nu vet man inte hur det hade gått med det! :)

Inlagt 2018-02-22 11:13 | Läst 1258 ggr. | Permalink
Jag tycker mig ha märkt att det inte spelar någon roll vilken ålder man besitter. Konservatism finns i alla åldrar. Alla vill ha den trygghet det innebär att ingenting förändras. Det är bara fritänkarna som vill ha lite variation och förändring.
Svar från Benganbus 2018-02-23 07:51
Håller med litet, men tyckar ändå att det finns mer hopp och fritänkeri hos ungdomen av flera orsaker! ;)
/B
Själv är jag en pensionerad man ;-) men försöker att inte vara förändringsobenägen.

Men jag har faktiskt ändrat på en del senaste tiden: jag har gått ner tio kg. genom att äta grönsaker, fisk och skaldjur (egentligen det jag gillar bäst - fast ibland dyrt)! Och inte så mycket pasta och ris. Nu längtar jag inte så mycket efter kött, fast det finns undantag: lammkött och entrecôte kan jag inte vara utan. Ibland kan det vara gott med rimmat fläskkött också, t.ex. fläsklägg med rotmos är en höjdare.

Ja, fast nog snackat om mat. I över 30 år hade jag samma kamera och samma objektiv(!) Berodde kanske lite på att den var "bra nog". Kan känna lite av detsamma nu med mina digitala kameror. Jag siktade rätt högt när jag köpte dem, men jag tänker inte byta upp mig förrän kamerorna ger upp.

Ett annat ord: "värdekonservatism" dyker upp i mitt huvud. Hasse och Tage formulerade saken rätt så träffande när det gäller ungdomar som sällan tycker det var bättre förr, fritt citerat: "man kan ju inte tycka det var bättre förr om man inte var med förr - på den tiden alltså".

För övrigt tror jag inte att det "var bättre förr".
Svar från Benganbus 2018-02-23 07:58
Tror det e viktigt av flera orsaker att fundera, och inte fastna i nå'n tidigare mall! Och inte byta ett väl fungerande fotografiskt redskap, bara för det kommit ett nyare!
Tror också den inre tryggheten ofta kommer med åren! :)
/B
Jag gillar att läsa din blogg. Du har sköna perspektiv på livet. Ganska vida vinklar alltså, inte så smalsynt telelikt. Tack.
Svar från Benganbus 2018-02-23 08:00
Tack för det fina betyget Jörgen! Skall försöka hålla stilen! :)
/Bengan(Visas ej)

Nämn en färg i den svenska flaggan?

XXX
 

Lägg till

Tidigare blogginlägg