Straight Photography!

The Roots of Photography is Snaps!
Back to the roots!

Straight 4060 / Så blev det i alla fall en ny modell av Fuji X100! Efter ett tags funderande! ;)

Jag har inte hittat något större fel på min X100 om jag skall vara ärlig, jag tycker kameran hittar skärpan bra, och ger mycket bra och skarpa bilder! Det som retade mig en liten aning, det va den där lilla OK-knappen, som man måste ta nageln till hjälp för att trycka in!
Så därför köpte jag en nyare modell av X100! :) Där sticker knappen upp en bit! Nu e inte den här nyare kameran, så se'n som många tror, men knappen e i alla fall mycket bättre, då får den här modellen i Serien räcka! Och om jag får tycka litet extra, så visst verkar den här nya kameran vara litet snabbare, eller rappare, som fotogreferna säger! Och bilderna blir nog litet krispigare också! Så tror jag! Och med tro kommer man långt!

Å bra betyg har kameran fått också! Kolla här!

Nu e det egentligen kameramodellen om jag gillar, och speciellt då hybridsökeran! Och så att kameran liknar en M Leica såklart! Jag e nog präglad från 1960-talet av det här M-Leicautseendet, och när nu Fuji gjorde den här lilla M-Leicaliknande kameran, då e valet lätt! Men ni som inte e så präglade på M Leica, ni hittar säkert andra bra kameror på marknaden!

.

Kollade skärpan med kameran på Tårtan igår, å skärpan den räcker för mig! I morgon skall Elektrofotomekanik I Sötälje hjälpa mig att fylla på med litet firmware, och då kan jag samtidigt leverera ett Jupiter-3 objektiv!

.

Så nu stundar nya tider, som jag nog inte märker så mycket av! Men räknar i alla fall med att köra kameran lika länge som min X100! De e onödigt tåliga grejer det här!

/Bengan

Ps. Och för er som inte vet, så e en kromad kamera den nya svarta! Många fotografer har märkt att en kromad, mindre och gärna litet analoglikande kamera, stör folk mycket mindre än en svart kamera!  :)

Men det som stör folk extra, de e stora kameror med stora zoomar! För det e "tidningsmurvlar" bakom dom kamerorna tror man! ;)

Inlagt 2018-02-15 19:12 | Läst 1348 ggr. | Permalink
Det blev ju väldigt fina bilder, så det måste vara en väldigt bra kamera ;).

Tack i övrigt för en mycket trevlig stund på Tårtan!

//GöranR
Äntligen! :)
Så det var en eländig liten knapp som till slut fällde avgörandet. Det låter bra det. Knappar kan ibland va riktigt otäcka mojänger. Men då ser vi fram emot att få höra och se om din nya relation!
Vad kul! Grattis till den! Den ser riktigt fin ut!
Hälsn!



(Visas ej)

Nämn en färg i den svenska flaggan?


Lägg till

Tidigare blogginlägg