Straight Photography!

The Roots of Photography is Snaps!
Back to the roots!

Straight 4049 / Test av ett äldre objektiv för säkerhets skull! * BLOGGEN UPPDATERAD!

Första testbilden i spegeln! En snapshotselfi! :) Litet rörelseoskärpa och kanske aningen missad skärpa då jag sänkte kameran från ansiktet innan jag tryckte av, men man ser i alla fall vad det är! :)

Och testorsaken e alla nya objektiv som kommer numera! Som bara blir bättre och bättre, så säger försäljarna i alla fall, så jag blev litet osäker på om mitt objektiv fortfarande går att använda! Det kanske finns nå't bästföredatum som jag missat!

.

Här e en testbild i strålande motljus!  * Uppdaterad bild!

.

Tog en bild nere på perrongen också med den gamla optiken! Jag tycker i alla fall att man ser vad det är! (Förstora bilden om det syns dåligt)

.

Och så kom tåget, då hade autofokus varit bra att ha såklart! Men då jag sällan fotar tåg i fart,så e det inte så där livsnödvändigt med autofokus!

.

Så här ser den hopmonterade fotoanläggningen ut! Grejer från 1933 till 2015 i alla fall! Det kallar jag för spännvidd!

.

Här är objektivet jag testar! Objektivet kom från CZ Jena 1933 och är icke antireflexbehandlat! Undrar om ungdomar (ni under femtio) vet va det betyder? Men objektivet funkar fint utan det!

Så jag känner inte något trängande behov av att "investera", som det heter numera, i nå't nytt objektiv! Inte för tillfället i alla fall! Men skall testa vidare, och nästa test blir porträtt, det kanske förändrar investeringsbilden!
Å andra sidan, jag har några senare Sonnarer! :)

/Bengan

Inlagt 2018-02-08 16:49 | Läst 1219 ggr. | Permalink
Imponerande att det gamla objektivet levererade 'färg' redan på den tiden.. trodde gamla objektiv bara klarade att leverera svart, vitt, och gråskalor.. då är det alltså inte där felet ligger.. :-)
Hälsn!
Peter Säflund 2018-02-08 17:56
Jorå färg fanns men inte jpg direkt ur kameran ;-)
syntax 2018-02-08 18:24
Färg fanns inte för småbildsfotografen år 1933. 1935 kom Kodachrome och 1936 Agfacolor. Båda diafilmer och mycket svåra att i praktiken få tag på.
Svar från Benganbus 2018-02-08 22:25
jpg e framtiden! Fast en del har inte fattat de än! ;)
B)



(Visas ej)

Hur mycket är tolv minus två?
Skriv svaret med bokstäver


Lägg till

Tidigare blogginlägg