Straight Photography!

The Roots of Photography is Snaps!
Back to the roots!

Straight 4028 / Det här va konstigt! Vem och vad skall man egentligen lita på här i världen? ;)

Classic Telemark

I dag den 22 januari e det -13 grader i Gnesta, det va det i går också! Men tittar man in hos Yr och SMHI så är det inte alls så kallt i Gnesta! Yr skriver -4 (Max -7)  SMHI likadant! Vi har två termometrar på olika ställen utomhus, men den ena som visar -13 just nu 07.00, men kanske ger huset nå'n värmegrad, så det e nog -14! Och när jag va ute med Roffe i går, på en lägre punkt här i Gnesta, så va det bra mycket kallare!

Som sagt, vem skall man lita på? Uträkningsalgoritmerna hos Yr och SMHI, eller skall man våga lita på det man själv ser och känner? ;)

* Fått ett förklarande svar från Yr! Jag gillar sådant när man svarar, så jag fortsätter att gilla Yr! :)

/Bengan

Ps. Roffe, vår hund, behöver ingen termometer att titta på, han har en inre väderstation! Jag frågade honom nyss om han behövde ta en liten förstapink ute på tomten! "Kolla på termometern, så förstår du leget", sa han!

Inlagt 2018-01-22 07:31 | Läst 1848 ggr. | Permalink
Vilken action bild! När i tiden är den fotad?

MvH
Johnny
Svar från Benganbus 2018-01-22 09:00
Bilden är tagen 1986 i Åre. Då va det här med telemark litet svårare! Stålkantad fjällskida, kabelbindning, läderpjäxor, och när man kom ner till backens slut, så hade man mjölksyra ända upp i hårfästet! :)
/B
Ps. Fotat med M Leica och 35 mm optik! :)
Precis samma noterade jag här i morse, smhi + yr visade ca 4-6 minusgrader, verklig temperatur 12.5. Av all denna fake news blir man ju alldeles yr!
Svar från Benganbus 2018-01-22 09:01
Sänt bloggen till Yr! :)
/B
Svar från Benganbus 2018-01-22 10:33
Yr har ökat värdet till -7 :) Nu e det -12 i verkligheten! :)
/B
Hänger nog på mätstationen, lokalvarianter som säkert även vana fjällresenärer känner till
Svar från Benganbus 2018-01-22 10:11
För en fyrtio år sedan bodde vi i Idre hos en kvinna som läste av temperatur, vind, snödjup och en del annat som hon ringde in till SMHI! Tror det va var fjärde timme dygnet runt! Och på morgonen, 08.00, så lyssnade man på väderrapporten i P1 innan man gick ut på fjället! På den tiden rapporterade även hotell och fjällstationer typ snödjup, temperatur, vind mm! "Klockan sex hade Storlien tio minusgrader, NO vind, fem sekundmeter och tätt snöfall"
Nu kan man med logaritmer räkna ut så'nt här, och lägga det i appar för fjällvandrare och skidåkare! Det e bra med logaritmer! Då vet vi temperaturen i Gnesta också, fast man inte varit där och mätt! Logaritmer e framtiden! ;)
/B
Berglins jämförde med inflationen. Den märks då man handlar men syns inte i statistiken:

"Du kanske upplever att det regnar idag, men SMHI som har ett mycket större faktaunderlag säger att det inte gör det."
Svar från Benganbus 2018-01-22 11:21
Utan humor och galghumor, skulle inte livet vara så kul! ;)
/B(Visas ej)

Nämn en färg i den svenska flaggan?

XXX
 

Lägg till

Tidigare blogginlägg