Straight Photography!

The Roots of Photography is Snaps!
Back to the roots!

Straight 4011 / "De e mycke nu!"

Trappan 3

Å det e väl så jag känner det numera! De e mycket bilder alltså! Men det e väl inte så konstigt, i stort sett alla e ju fotografer och kan visa sina bilder! Och kameror och ny teknik bidrar med obegänsade "filmrullar!" Å det är väl bra? Att alla kan få vara med och göra sina livsbilder! Demokratiskt så det förslår! ;)

Jag kan väl ändå ha en liten synpunkt, för jag tycker det e svårt att hitta litet udda eller unika bilder i den här stora mängden av bilder! Men det kanske inte e meningen att det skall vara unika eller udda bilder, utan litet mer vardagliga i våra sociala kontakter?

Å det här kanske också är den nya tidens sociala bilder! Förr va det nog en annan typ av social fotografi! Numera är det numera typ, "se vad jag ätit gott nyss! Se var vi varit på semestern nyss" Å så berättar man om det gamla stadshuset, med inkopierad text från Wikipedia! Kontaktskapande sociala bilder, det e nog det som den nya sociala fotografin har blivit! Och för säkerhets skull, med många bilder! För det går lätt att ta väldigt många bilder!

/Bengan

Ps. Men en tanke är det ändå som slår mig vad gäller litet udda fotografi, i vissa fall då såklart även nyskapande, den skapas nog inte i dagens sociala medier, för min erfarenhet är att det ofta är litet "trångt" där, eller kalla det kanske för konformistiskt....

Inlagt 2018-01-08 08:35 | Läst 1599 ggr. | Permalink
Jag tror att man tar ändå ungefär samma bilder nu som då. Skillnaden ligger framförallt i möjligheterna att dela, sprida och visa för så många fler än förut. Målgruppen var mindre. Förr var det familjen, eller nära vänner som fick se bilder från det gamla stadshuset, nu kan man visa hela världen. (Vilket man också gör). Och nu handlar kommunikationen inte bara om ord, utan också bilder, bilden blir del av meddelandet/kommunikationen på ett annat och mer integrerat sätt än förut. Bildens kvalitet blir då underordnad - lite brus, oskärpa eller sneda vinklar blir att betrakta som motsvarande stavfel, syftningsosäkerhet eller nåt grammatiskt problem.
Etc...
//GöranR
Man behöver inte vara med på sociala medier.. En del tar/lägger ut bara en bild även nu i dessa moderna tider, som att det fortfarande är en analog film med bara 24 eller 36 bilder i kameran som dessutom kostar en massa pengar.. Trots att man har ett minneskort som kanske rymmer ett par tusen bilder, dessutom är bilden endast i svartvitt fast kameran egentligen levererat bilden i färg.. Ja, det är nya tider i foto och kamerabranschen numera.. :-) Köp din 'F' nu och ut och fota knivskarpa bilder i färg (och svartvitt)!
Hälsn!
I bland tuggas det för tuggandets skull och så tuggar man om
Svar från Benganbus 2018-01-08 12:48
Men visst e det svårt att låta bli att läsa... ;)
Å ännu svårare att sedan låta bli att kommentera! :)
Men det e helt Ok Alf!
Det sådant kommentatorsfälten ju e till för! :)
Å ha det så bra tills nästa kommentar!
B)
Det här är en sådan bild som blir så mycket bättre om du hade använt råformat och sedan en vettig råkonverterare för att ta fram bilden. Eftersom kontrasten är så hög klarar inte jpeg-formatet av att återge hela valörskalan. Övergångarna i de allra ljusaste partierna blir rätt hårda och utan den nyansrikedom som man vill ha. Råformatet klarar av ytterligare minst 1 steg utan att de vita partierna blir utfrätta.

Lovar att jag inte ska gnälla över dina bilders tekniska utseende framöver ;-) men det var ett så bra exempel på vad jag menade i ett av dina tidigare blogginlägg.
ojanson 2018-01-08 23:28
Jag får en känsla av att den här är fotad med film i kameran.
Det blir inte råare...
stefohl 2018-01-09 13:16
Samma sak om man skannar den och inte har en skanner med tillräckligt stort dynamiskt omfång, eller har fel inställningar ;-)



(Visas ej)

Hur mycket är tolv minus två?
Skriv svaret med bokstäver


Lägg till

Tidigare blogginlägg