Straight Photography!

The Roots of Photography is Snaps!
Back to the roots!

Straight 4010 / Hur man vinner fototävlingar! Rätt utrustning och rätta bilder! :)

Stoppa Yuppie..

När jag inte har nå't att göra, tex när Roffe e klar för kvällen, å disken e klar, då bruker jag läsa litet "på sidan om bloggarna" på Fotosidan! :) Och hittade nyss en artikel om "Konsten att ta vinnande bilder". Författaren, fotografen mm Göran Segeholm fick idén till en bok om det här när han började fundera över varför folk blev så irriterade på juryn i en fototävling.

"– Folk tyckte att de hade gjort allting rätt enligt böckerna, och fått beröm av andra för sina bilder, "och så gick något oskarpt skit och vann", tyckte de. Göran kom fram till att missförstånden antagligen byggde på att människor har olika sätt att se på bilder och att man kunde dela in dem i tre huvudkategorier.
- Den första är de hantverksmässiga. De tänker praktiskt och ser tävlingen som en fotograftävling. De bedömer bilderna efter hur skicklig fotografen är.
- Den andra typen är de dokumentärt orienterade. De är intresserade av vad bilden kan berätta om verkligheten, och struntar totalt i hantverket.
- Den tredje gruppen är de budskapsorienterade. De bedömer bilden efter vad den väcker hos mottagaren. Den kan vara tekniskt dålig, men om den förmedlar känslor, ställer frågor eller har ett viktigt budskap så har den ändå någonting."

Man får väl börja jobba på nå't av det här!

Det här va bara ett utdrag ur artikeln, läs hela här!

/Bengan

Inlagt 2018-01-07 19:21 | Läst 1311 ggr. | Permalink
Bättre sent än aldrig Bengan! 😎
Svar från Benganbus 2018-01-07 19:56
Framtiden e Vår! :)
/B
Äh de e inge svårt, jpg och svartvitt så ere klart !
Göran Segeholms bok är jättebra tycker jag, men titeln lite fånig. Boken handlar i stort sett inte om att vinna fototävlingar utan om att ta bilder som vinner betraktarens hjärta. Rekommenderas!
Väldigt läsvärt, det bästa jag läst på länge om foto och bilder.....Om du frågar mig. Och det har du gjort genom att göra bloggen.....Bra blogg - förlåt.allt är subjektivt, en blogg jag trycker mkt om!!/ Björn T



(Visas ej)

Vad heter Disneyfiguren Kalle A*** i efternamn?


Lägg till

Tidigare blogginlägg