Straight Photography!

The Roots of Photography is Snaps!
Back to the roots!

Straight 3996 / Förra bloggen va så negativ, här kommer litet mer positiva tongångar! :)

Le Café...

Alltså, fria promenader kan kanske klassas som samhällsfarliga i framtiden! Jag va ute nyss med Roffe i en dryg timme på dåligt upplysta gångvägar utan telefon! Å då kommer tankarna ni vet, så där farligt fritt liksom! Men herregud, tänker säkert nå'n, utan telefon, tänkt om det händer något, eller att det ringer någon å du inte svarar! Och om det händer nå't farligt då kan ju Polisen inte spåra telefonen!
Litet måste man väl chansa här i livet! Å det va bra sandat också! :)

Jag kunde alltså gå å tänka fritt utan att bli störd! För Roffe sköter sig själv! Nu kan ju det här fritänket komma att bli en samhällsfara, så i Kina, Kina e framtiden, där har man gjort en del kul grejer för telefonerna så man kan se om nå'n e olydig eller börjar bli olydig! (Å den som inte har en telefon, e ju såklart redan olydig) Nu e det här så förfinat gjort så man störs inte av det! Man lever som vanligt, handlar som vanligt och reser som vanligt och ringer till släkt och vänner som vanligt, så vad e problemet!

Inget problem för de lydiga egentligen, utan de e bara om man e aningen litet olydig, typ gör ett litet ovanligt inköp, aningen ovanlig resa, ringer ett ovanligt samtal, eller ringer fel, eller glömmer telefonen hemma, då lägger stordatorn det på minnet, stordatorn kallas för Melissos, och jämför med litet andra saker! Å se'n håller Melissos ännu bättre koll liksom, så inte "fritänket" skenar iväg på nå't sätt!

Så att gå utan telefon kan ha vissa risker! Även i  Sverige!
Och som sagt, dagarna blir längre!
/Bengan

Ps. Läste att Silicon Walley e ute numera, det finns platser i Kina där man e mer uppfinningsrik! Så Silliconarna åker till Kina för studiebesök och dom vill även jobba där!

Inlagt 2017-12-27 19:37 | Läst 1856 ggr. | Permalink
Ja,det gäller för en del regeringar att ha koll på medborgarna, förtroende vill dom nog ha men kanske inte ömsesidigt! Och i Vietnam hörde jag på radion att man bildat en särskild slags arméstyrka som ska ha koll på olika sociala media så inte felaktigt tänkande och felaktiga idéer kommer till uttryck.God fortsättning Bengt!/ Björn T
Angående telefoner:

Har ni tänkt på att det är nästan omöjligt att ringa anonymt nuförtiden? Förr kunde man ringa från telefonkiosker med kontanter(!), kunde kanske spåras i teorin. Tog nog en stund och då var man inte kvar i telefonkiosken.

Jag pratade med en polis om det här och han tyckte det var mycket bra för polisen (kan man tänka sig). Har man "rent mjöl i påsen" ska man väl inte oroa sig, å andra sidan kommer man ju att tänka lite på Orwell och "1984" - ni vet "storebror ser dig" liksom.

Även telefoner med oregistrerade kontantkort kan spåras, fast då vet man ju kanske inte säkert vem ägaren är, däremot kan man se vem ägaren ringt till...

/T(Visas ej)

Hur mycket är tre plus två?
Skriv svaret med bokstäver

XXX
 

Lägg till

Tidigare blogginlägg