Straight Photography!

The Roots of Photography is Snaps!
Back to the roots!

Straight 3985 / Fuji X100 imponerar även på en bildjournalist! :)



För när jag tog upp min X100 så sa Åsa Ekström, - fin liten kamera, analog va?  Så jag fick visa displayen och berätta litet om X100! - En så'n där liten praktiskt kamera, skulle jag nog klara mig med i de flesta fall, för det är mycket intervjuer och bilder på människor som jag jobbar med i tidningen! Det där verkar ju vara en lätt kamera att ständigt ha med sig, och det hördes ju inte när du fotade! (Det hängde en Nikon på hennes axel, ni vet hur presskameror ser ut, en ganska stor å tung grej med zoomglugg)

Som sagt, en liten praktisk, men även en mycket kompetent kamera Fuji X100, och kul,
trots att den e sju år gammal! :)
Godnatt!
/Bengan

Inlagt 2017-12-18 23:26 | Läst 1481 ggr. | Permalink
Många pressfotografer är förvånansvärt ointresserade av teknik, och kör gladeligen på med sju år gamla kameror (och ännu äldre) :)
Tänk, hur det nu förtiden heter 'trots' sju år gammal... för trettio-fyrtio år sen hade det knappt varit nån ålder om man investerat i bra kamerahus man trivs med från början. Å andra sidan var ju sensorn (filmen) konstant utbytbar på de analoga fotoapparaterna.

Får jag ge dej en utmaning? Nöt kameran tills den faller isär och självdör och se hur ditt bildspråk utvecklas när du varken behöver tänka på hur den står sej mot andra modeller eller val av brännvidd. Detta skrivet med glimten i ögat förstås ;)

Ha en fin kväll!
/Lisa
Svar från Benganbus 2017-12-20 13:16
Det blir litet som han med väderkvarnarna, man kämpar ensam, å ingen förstår allvaret! ;)
Jo jag håller ut ett tag till, se'n kan det ju komma saker som man inte har kontroll över, tex en stor tipsvinst eller nå't liknande, å vad gör man då! :)
/B
1kej 2017-12-21 17:03
Haha, eller hur?! Mammas finska kollega brukar använda ett uttryck som direktöversatt ungefär betyder 'oväntade/onödiga pengar' just för sånt. Kommer som en överraskning och är för att läggas på nöjeskonsumtion :)

Ha en fin jul- och nyårshelg!
/L
Nyss hemkommen från en reportageresa till Indien har jag förstått vikten av vädertätning av både objektiv och kameror. I Indien är det dammigt och dammet har en tendens att leta sig in i alla kamerans vrår och skrymslen. Hade X100F haft vädertätning, bildstabilisering och lite säkrare autofokus hade det varit en perfekt reservkamera för mig. Jag tror att många resande bildjournalister resonerar likadant om X100F. Det går inte att riskera uppdraget för att kamera eller objektiv går sönder i fält när de inte snabbt går att ersätta.
/Mikael



(Visas ej)

Nämn en färg i den svenska flaggan?


Lägg till

Tidigare blogginlägg