Straight Photography!

The Roots of Photography is Snaps!
Back to the roots!

Straight 3983 / Stockholm, lördag 17 december 2017 med Fuji X100!

Jag, Bengt-Åke och Ronny va inne i Stockholm idag och kollade läget! Det blev start vid Surbrunnsgatan och vidare runt Clas på hörnet, se'n tillbaka ut på Odengatan för en fika, se'n till Konditori Valand, och vidare till Stadsbiblioteket och se'n upp på Observatoriekullen och så vidare ned längs Drottningatan fram till T-banan vid Åhléns för färd till Hornstull för att jag skulle plocka ned mina bilder på Biblioteket! Vi hann med och äta och ta en öl också!
Men det blir inte så mycket bilder tagna när man har trevligt sällskap!
Här e några bilder i alla fall!

/Bengan

.

.

.

Inlagt 2017-12-17 19:51 | Läst 1438 ggr. | Permalink
Trevlig!får vi göra fler gånger :)
Det blev bra bilder på din runda, gillar dem.
Gillar dina bilder!
/Stephen
Ibland undrar jag om fotografer som alltid ser bilder i svartvitt också ser världen i svartvitt? Nej, det var kanske elakt skrivet, men vad är det för fel på färg i tillvaron? :)
ehrsa 2017-12-17 21:53
Det där har jag också tänkt på.. får inte riktigt ihop det..!
Hälsn!
Svar från Benganbus 2017-12-17 21:56
"I färgens än så länge kolorerade massa är det svartvita ett livsviktigt andningshål. Kommer det svartvita även i framtiden att ha sitt berättigande? Jo det svartvita har vissa speciella egenskaper - intensiv skärpa, kärvhet, renhet, klarhet, påträngande strukturverkan och är i sig själv en abstraktion, en koncentrerad och förenklad bild, en översättning, inte bara en illusion av verkligheten.
Av det hela framgår att svartvitt och färg har två skilda funktioner. Det är orimligt att begära att det ena skall utesluta det andra. Vi kan helt enkelt inte undvara en så exklusiv form av fotografin som den svartvita."
Kurt Dejmo.
Den här gången ser bilderna bra ut!
/Affe



(Visas ej)

Hur många stjärnor ser du här? * * *
Skriv svaret med bokstäver


Lägg till

Tidigare blogginlägg