Straight Photography!

The Roots of Photography is Snaps!
Back to the roots!

Straight 3963 / De här med att ta bilder varje dag, e de nå't tics eller va e de frågan om?


De kanske e ett modernt, digitalt tics! Fast jag tror på nå't annat, ett kanske enklare svar e existensiellt liksom! Nu när vi har möjligheter!
"Se mej! Hör mej! Jag finns också i den här stora massan! Å ja e bra!"

De va mycket svårare förr å synas i onödan! Ursäkta! ;)

.



Apropå onödiga bilder! I dag gick vi förbi en lada Roffe å jag!

.



Å här e en bild till! Jag med Roffe, Roffe skymtar inne i bilen! Å kameran, de e min gamla X100 som inte vill bereda vägen för en nyare modell!

/Bengan

Ps.  Å min Fuji X100 e faktiskt litet jobbig! Jag har den alltid hängande runt halsen när Roffe å jag e ute! I dag -2 och blåst! Tänkte batteriet skulle tappa sugen! Jag har inte bytt det i helgen! Men icke! Allt funkade bra som vanligt! Tröttsamt tålig digitalkamera det här när jag har planer på en "nyinvestering!" :)

Inlagt 2017-12-04 13:33 | Läst 1585 ggr. | Permalink
En del måste dricka kaffe varje dag också.. säkert också ett ticks.. Du måste ta fler bilder varje dag så att du nöter ut elektronerna och fotonerna! Sen får du köpa nytt..
Hälsn!
Nej vänta, till åtminstone nästa modell. Då får du en som är lite bättre än de senaste idag och mycket bättre än den du har, som är så bra.
/MA
Jag har i ett antal år (har tappat räkningen) försökt ta några bilder precis varje dag. Det är varken för att "synas eller höras", utan för att tvinga mig själv att snabbt hitta en bild, en komposition - dvs. att öva hantverket.

Likaså gör jag med ordhantverket, dvs. skriver varje dag. Likaså gör jag med läsandet, dvs. läser varje dag. Och jag struntar fullkomligt i om det skapar "ticks" eller inte, jag gör det enbart för att träna. En orsak till att jag inte är intresserade av Facebook (=Fakebook) är att jag inte bryr mig om den "gilla-kultur" som den genererar.
- hawk
Du är ju faktisk också ett barn av av social media Bengt. Du producerar normalt en blogg per dag. Om det nu är på Facebook eller Fotosidan eller något annat spelar väl ingen roll.
Det är antar jag av samma skäl som våra ungdomar eller jag själv gör det. Vi vill att våra tankar och bilder skall läsas och ses av fler än oss själva. Vi vill utrycka något.

Sedan har jag aldrig förstått varför dogma fotografer skall ha sina skuggor kolsvarta. Trodde de mer fotade enligt Adams zonsystem och plockade fram alla detaljer ut både skuggor och högdagrar.
Här är allt i skuggorna kolsvarta även om jag drar upp ljuset iMacen till löjliga nivåer som runt 450 Lux.
För en bra print brukar man anse man skall se detaljer i både skuggor och högdagrar vid 120-160 Lux.
Så förklara gärna varför du gör bilderna så mörka.
TomasKronberg 2017-12-04 21:22
Mats Alm skrev:

"Sedan har jag aldrig förstått varför dogma fotografer skall ha sina skuggor kolsvarta. Trodde de mer fotade enligt Adams zonsystem och plockade fram alla detaljer ut både skuggor och högdagrar."

Nu måste ju inte alla bilder se ut som testfoton där man vill visa högsta möjliga dynamik. Man är väl som fotograf fri att göra som man vill. Jag gillar "sotiga" svartvita bilder och bryr mig inte alls om ifall man inte kan se något i hörnen.

Det finns bröllopsfotografer som tar väldigt "ljusa" bilder - en del skulle anse att sådana bilder är "utfrätta", och så finns det dom som tar "svarta" bilder där skuggorna verkligen är skuggor. Smaken är olika.

Jag kan tycka HDR är lite kul ibland och ibland vill jag något annat. Det skulle väl vara tråkigt om alla bilder stöptes i samma form.

/T
Flash Gordon 2017-12-04 22:29
Det fins det som heter high key och det som kallas low key.
Ingen av dessa stilar skall gå över gränsen.
High key har få lågdagrar men bränner inte ut några högdagrar.
Det som är mest mörkt brukar kalla low key. Men har frossande detaljer i skuggorna.
Sedan kan man naturligtvis ha en dålig dag och tycka att det mesta är hopplöst och helsvart
Jag misstänker starkt att jag blir ensam kvar med min fina X100 någon gång efter jul. Suck.
Svar från Benganbus 2017-12-05 08:07
Jag kanske väntar till mellandagsrean! :) Eller tills jag fyller år i juni! ;)
/B



(Visas ej)

Nämn en färg i den svenska flaggan?


Lägg till

Tidigare blogginlägg