Straight Photography!

The Roots of Photography is Snaps!
Back to the roots!

Straight 3962 / Den som inte kan hitta på nå't själv, klagar på andra! Och om Fuji X100F! :)

Sparta BK 1964

Tänker på författaren David Bodanis, som skrivit en bok, "Einsteins största misstag"! Det e väl det som också e mobbarens verkliga drivkraft, bristen på egen fantasi! Å då blir det i stället att leta fel hos andra som kommit på nå't bra! :)

Nu e den här avundsjukan bara ingressen till bloggen! För här kommer annat spännande!

Hur leva ett långt liv! (Nu e det här inga nyheter, tyvärr) Men Ok, läste nyss om ett av våra större feltänk! Att man inte blev så gammal på stenåldern och ännu längre tillbaka! Men det berodde nog på vad man bodde! Då som nu!

Läste om Österödskvinnan, hon dog för nästan 10.000 år sedan. Hon levde i en skärgårdsmiljö! Dog troligen i 85-års åldern, helt fri från karies och med en benstomme som en nutida kvinnlig elitfotbollsspelare! Säkert brukade hon paddla mycket, och gå långa sträckor,vad man såg på benstommen! Och hon levde som jägare och fiskare. Med tanke på paddlandet, så tror jag att kosten bestod mycket av fisk!

Så vad drar man för kortfattad slutsats av det här då! Jo att motionera och att äta fisk e bra för ett långt liv! Nu e det här inga nyheter, populationer i norra Japan och i Polynesien äter och lever på samma sätt, och lever då länge! (Men den här informationen ligger litet utanför de stora informationsbubblorna som vi normalt får ta del av)

Så vi tror att det finns moderna genvägar till ett bra åldrande och ett långt liv! Tex genvägar in till Hälsokostbutiken för inköp av pillerburkar för att ha mellan glassätandet, godisätandet, hamburgerköttätandet, julskinkan, nubben och stillasittandet! Och små motionsråd som, "Glöm nu inte att ta en liten promenad efter julmaten så mår du bättre! Men gå försiktigt med tanke på din ålder, typ 45 ;) och kanske sköra benstomme!" ;) :)

Hur som helst, jag funderar fortfarande på om en Fuji X100F skulle kunna ge mig bättre bilder! För kameran e väldigt snygg i svart utförande! :)

/Bengan



Inlagt 2017-12-03 08:49 | Läst 1614 ggr. | Permalink
Det känns som du är nära att slå till på en 100F.
Du, Japans kejsare 83, bast har fått cancer, i prostatan.
Nu ska vi ta en promenad med XE1 på en timma, minst.

Trevlig advent och håll igång konsumtionen.

Bengt-Åke
Svar från Benganbus 2017-12-03 17:21
Inte nå't handlat idag, skall skärpa mig!
Men har varit ute 1,5 timme med Roffe i alla fall! :)
Trevlig advent tillbaka!
/B
Unna dig en ny kamera nu till Jul!
Framför allt tror jag att du kommer att uppskatta autofokusen som spelar i en helt annan liga än den första modellen. :)
Svar från Benganbus 2017-12-03 13:05
Vi får se vad jultomten har i säcken! :)
/B
Lite säreget detta med långt liv... Egentligen borde väl det naturliga urvalet slå ut tendenser att leva långt efter reproduktiv ålder; man äter upp maten för de yngre utan att själv producera några yngre... Det kan inte vara riktigt bra för arten i fråga.

Angående kameror: strunta i om kameran är snygg, det är ju bilden som gäller! Min inslitna M9 hör väl till de snyggare, men numera får jag bättre resultat (med autofokusens hjälp) med min småfula XT1, så då får det ju bli den.... M9:an tar man fram och hanterar njutningsfullt när man sitter i fåtöljen med en whisky... (då har man ju något att skylla oskärpan på...;-) ).
Svar från Benganbus 2017-12-03 17:24
Håller med om AF! Räddningen för mig som e äldre!
Har en M4 till whiskyn!
Litet selleri kanske! ;)
/B
Svaret är ja! Gå på magkänslan och inte 'torr' förnuft.. Viktigt att ha roligt också tror jag om man vill bli gammal, inte bara äta rätt och motionera..
Hälsn!
Svar från Benganbus 2017-12-03 17:28
Äter man gott, så tycker jag det e Ok! Och ofta tycker jag det e rätt mat också! ;)
Men motionera e inte alltid kul, tex gå och handla, eller gå ut med Roffe när det regnar,
men man får se fördelen i stort! ;)
/B
@Bengt Ö: Det faktum att det finns farföräldrar och morföräldrar tror jag dels beror på att de bidrog med barnpassning mm, dels att de bidrog med visdom som hjälpt familjen och släktet överleva.
elgenper 2017-12-05 19:39
Antar att det är jag som är "Bengt Ö" ;-) Jo, den förklaringen finns ju t ex hos Richard Dawkins; kan ju ligga en del i det. Trösterikt i alla fall för en 75-årig farfar att höra. Och det där att "bidra med visdom" ska jag sätta upp över min fåtölj!
Måns H 2017-12-05 20:35
Hej Per! Visst menade jag dig. Inte visste jag att Dawkins varit inne på samma spår som jag i just den här frågan!



(Visas ej)

Nämn en färg i den svenska flaggan?


Lägg till

Tidigare blogginlägg