Straight Photography!

The Roots of Photography is Snaps!
Back to the roots!

Straight 3958 / Att läsa mellan raderna e svårt, det vet jag med min åttaåriga folkskola!

#1693056

Ok då, lite skryt er'e, för det blev nog inte riktigt åtta år, för jag jollade ibland! Men jag vet i alla fall vad Granes börda betyder! Det fick jag lära mig! Omskrivning liksom! Inte särskrivning! Det e nog modernare! Särskrivning alltså! ;)

Å e det nå'n messersmitt som tycker att jag inte håller tråden riktigt här i bloggen, så beror det på att jag steker grönsaksbiffar samtidigt som jag bloggar! Å litet felsatavt e det nog också! Å Laptoppen står på vedspisen! Inga lustigheter nu, jag steker inte på vedspisen, laptopen bara ligger där! Jag steker på elspisen! Å varför blogga å steka samtidigt, kanske nå'n undrar! Hört talas om multitasking! :)

Å så blir det så här när man har en bärbar dator! Aldrig lugn och ro! Man har den med sig! Ni som har en iPhone fattar! Folk ringer och stör en hela tiden!

Nåja, det blir några minuter över mellan varje biff! Eller rättare sagt, jag steker fyra biffar samtidigt, å när smeten e i pannan, så vänder jag mig om och skriver i bloggen! Och så e det här litet minnesträning! Minnesträning e bra för äldre! Mao, det gäller att komma ihåg att bakom ryggen ligger fyra biffar i en stekpanna! Å andra sidan så märker jag när det börjar lukta bränt, då får jag snabbt vända mig om, för annars så går brandlarmet! De gjorde det i veckan när jag prövade en gammal brödrost!

Å de e inget märkvärdigt recept de här biffarna! Jag river potatis, jordärtskocka, morot och finhackar lök och så litet vitlök och salt och olivolja och tre ägg och finhackad vitkål, allt blandas se'n ihop och så gör man små biffar och steker! Och till det här kan man göra en sallad! Men man bör vara litet observant, man kan få sjömansjuka (skörbjugg) av för ensidig kost! (För mycket grönsaker alltså) Förresten, jag gör ännu fler saker samtidigt just nu, fixade mat åt Roffe nyss samtidigt! Trippletasking!

Å så jag tycker det finns för mycket vel numera! Ena stunden så skall dom inte konsumera så mycket, å andra stunden så köper dom den senaste kameramodellen! Jag såg det nog på Tårtan! ;)
De va det här jag skulle blogga om ejengtligen!

Hur som helst, JAG håller ut ett tag till med min Fuji X100! Sju år gammal!
Nå'n i det här mellanmjölkslandet måste ändå göra litet konsumtionsmotstånd! :)

Nu måste jag duka! Min fru e på ingång!
Slut för idag!
/Bengan

Ps. Man kan ha lingonsylt till grönsaksbiffarna i ställer för sallad! Det blir mindre grönt då! ;) :)

Å tycker det e konstigt att ingen sagt nå't om Granes börda! Det e kunskap man kan ha på ett cockailparty, men även på Tårtan! E det ingen som använder internet till allmänbildning eller vad håller ni på med! ;)
Men här kommer hjälp!

Inlagt 2017-11-30 17:38 | Läst 2898 ggr. | Permalink
Är datorn ångdriven? Jag tänker att du kanske eldar i vedspisen för att få upp temperaturen i den tillhörande pannan?

Se där, inte alls något lustigt om stekning på vedspisen! ;)
Å Messerschmitt har man haft, men det var ett renoverings obje
kt å tid fanns ej ;)
Läpptopp på vedspis har jag inte provat, men väl mobiltelefon på varm kamin. Det gick inte jättebra ...
ztenlund 2017-11-30 19:18
Heta linjen? :)
Khalad 2017-11-30 19:36
Nä, mobiltelefonerna tål inte mycket, jag klippte min första 6S med åkklipparn i Korsheden och fick plocka delar över minst tjugo kvadrat i två dagar
ztenlund 2017-11-30 19:45
Jag kan tala om att personsökare inte tål att bli överkörda av SL-bussar... Det var väl, som säkert går att räkna, ut sisådär 20 år sedan. Någon telefon har jag inte lyckats förstöra helt däremot.
Anders F. Eriksson 2017-11-30 19:55
Jag hoppas du reklamerade telefonen till Apple, Björn :)
Visst är det svårt att läsa mellan raderna, man måste ju själv fylla i vad som står där. Och i de allra flesta fall blir det väldig rappakalja då!
Tur att ingen annan kan läsa vad man skrivit där ;)

Smaklig måltid! /Thomas
Jag visste väl att du är med i motståndsrörelsen!
Tja, att gå omvägar när det gäller att få fram budskap var de bra på på den gamla skaldekonstens dagar. Men det blir ju intressantare då, när man får försöka tänka själv.
Å sen håller jag inte riktigt med om velande; jag tycker att det är konsekvent hävdande av att inte konsumera i onödan, och sen lika konsekvent fallande för frestelser för att göra en bra affär... så var e velet? ;) Det kommer snart en ännu nyare X-modell.
Låter gott. och nyttigt förresten.
//GöranR
Bengan 2017-11-30 23:08
Använde bara ordet vela för att locka in i debatten!😊 håller helt med dig, allt är en tidsfråga! Tycker Fuji x100 är ett bättre köp än leica m10! Så vi får se! Sänt från min iPhone
/B :)
gorred 2017-12-01 07:56
Absolut. Det ska vara högt i tak även i nätdiskussion. Och lite provokationer skadar aldrig ;)
//GöranR
Svar från Benganbus 2017-12-01 08:11
Tack för överseende Göran! :)
Å jag skrev från min iPhone i min förra kommentar!
De e inget för mig, jag behöver space och ytor även när jag skriver! ;)
/B
2017-12-01 09:50   ravajack
Hur f-n stavar du, ejenkleng?
Stavas det enligt modern norm.
Eller som tüsken säger: Eigentlich.
Svar från Benganbus 2017-12-01 22:36
Jäpp, talspråk liksom! ;) Ungdomligt talspråk! De fick jag aldrig lära mig! ;)
/B(Visas ej)

Vad heter Disneyfiguren Kalle A*** i efternamn?

XXX
 

Lägg till

Tidigare blogginlägg