Straight Photography!

The Roots of Photography is Snaps!
Back to the roots!

Straight 3941 / Mera om jpeg och en del annat! :)



Boxare, Hammarby boxning!  jpeg från ett negativ! Tri-X tror jag! Å visst släpper det uppe på ärmen, nu kanske släppet kommer redan från negativet, men jag tycker bilden går bra ändå! Det e ju ett snaps liksom! Å ingen tavla för en utställning! ;)

Å så sa jag i förra bloggen att jag gått en Photoshopkurs :) och tänkte att jag skulle leta fram intyget så ni skulle tro på mig! ;) Men inte hittade jag det intyget utan en massa andra intyg!

Så jag passar på att visa mina "kompisar" på Tårtan ett betyg! "Kompisar" som tråkar mig hela tiden för att ha Windows XP, Photoshop från 2003, en gammal Nokiatelefon från 2004 och även den första modellen av Fuji X100! Å då grejerna fortfarande funka, varför byta! ;)
.



Så kolla här alla Tårtanfikare! Jag e inte helt bakom vad gäller det digitala eller internet!
Eller va inte bakom i alla fall! :)

.



Å här då! En Fjollträskare i Järpen! De ni!

Vi ses på Tårtan!
/Bengan

Inlagt 2017-11-15 12:30 | Läst 1103 ggr. | Permalink
Jag tycker inte du ska fästa så stort avseende vid kommentarerna om det här med "utfrätta partier" - ja om ansiktet vore helt vitt kanske det skulle varit lite störande, men vem f-n bryr sig om ifall en liten del av en tröja är det? Inte jag i alla fall. Bra bild.

Långt viktigare än teknisk kvalitet är väl den bildmässiga. Det finns gott om urtråkiga tekniskt perfekta bilder, liksom det finns gott om bra bilder som störs av dålig teknisk kvalitet (oftast oskärpa eller tråkig gråskala/färger). Det senare blir väl mindre och mindre vanligt allteftersom kamerorna löser det där med tekniken åt oss (för det mesta).

/Tomas
Nja, det där släppet ser helt naturligt ut, upp mot taklampan, LO



(Visas ej)

Nämn en färg i den svenska flaggan?


Lägg till

Tidigare blogginlägg