Straight Photography!

The Roots of Photography is Snaps!
Back to the roots!

Straight 3920 / Fuji X100 fungerar bra på kvällen och natten!Och det mesta beror på vad man jämför med! Vi va på en musikpub i helgen och jag tog några bilder såklart, även om det va dåligt ljus, för det går ju bra att fota nästan överallt med en digitalkamera! Jag tycker det e häftigt faktiskt, för det finns egentligen inga begränsningar för var man kan fota numera! Och jag jämför såklart hur det va på den analoga tiden, då va det svårare att få bra bilder på kvällar och nätter, även om det gick!
.Nu märks det nog på bilderna att det här e "bara" 12 mpix och mycket ISO, men jag tycker bilderna här duger bra! Å inte för onaturligt skarpa! Och så har jag hittat ett litet hjälpmedel i X100 för att få litet säkrare autofokus när det e så här skumt! Och en finess med X100 e att slutaren e ljudlös! Även om man sitter nära så hörs det inte ett ljud!

/Bengan

Ps. Tårtan i morgon onsdag!

Inlagt 2017-10-31 08:55 | Läst 2140 ggr. | Permalink
...du börjar närma dig känslan med en pressad Tri-X... Snyggt!

-J!
Svar från Benganbus   2017-10-31 17:03
Tack för det Jörgen! :)
/B
Jag tycker inte att du ska bekymra dig så mycket om pixlar och ISO. Det är ju fina bilder. Släpp tekniken och plåta på. Det blir inte bättre bilder med nyare kameror (möjligen tekniskt och möjligen kan man ta lite bilder som inte gick att ta förut: nattbilder, snabba förlopp t.ex.), men för "vanliga" motiv räcker det mesta som finns nu mer än väl (säger jag som sitter på en arsenal av dyra kameror).

Till mitt försvar kan jag säga att jag inte köper nya kameror varje år. Min 5D är från 2008 och jag kommer inte att byta förrän den lägger av. Sedan har jag en kamera från 2010 och en från 2012.

/Tomas
Svar från Benganbus   2017-11-01 08:54
Jag kör med min gamla 12 megapixlare ett tag till! Det blir en litet utmaning också!
Å skulle min X100 paja, så finns det begagnade X100S till bra priser! :)
/B(Visas ej)

Hur mycket är tre plus två?
Skriv svaret med bokstäver

XXX
 

Lägg till

Tidigare blogginlägg