Straight Photography!

The Roots of Photography is Snaps!
Back to the roots!

Straight 3889 / Att "investera" i en ny kamera! ;) Tex Fuji X100F

Jag tycker min X100 funkar bra, och visst funderar jag på att "investera" i en ny modell! Å det här med att använda ordet investera, det tycker jag nog e ett litet tveksamt ord att använda vid köp! Jag investerade i aktier en gång, och då växte värdet! Men köper jag en massproducerad digitalkamera, så inte växer värdet så speciellt mycket på den efter några år! Så en förväntad investering vid ett normalt kameraköp, det e nog en värdeminskning! Men det kan vara kul det med, om det e en kul pryl!
Och ord kan såklart betyda olika! ;)

.



Vad gäller inköp av en Fuji X100F, så måste jag fundera litet till, och kanske provfota en gång till! :) Så det blir nog några fler bloggar om det här! Och vad jag fortfarande funderar på, de e om det blir bättre bilden av en X100F, än av min X100! Eller om det mest e en nyare och kuligare fotopryl! ;)

.



"Vi ser dig nog!"  :)

De e väl det där med säkrare autofokus och litet mer information i bildfilerna, som kan göra X100F  intressant! Så er'e just nu! Fortsättning följer! :)

/Bengan

Ps. En fråga om nå'n vet, det blanka utseendet på X100F e det ett litet extra retrostuk? Så kromat blanka har väl inte tidigare X100-modeller varit?

Inlagt 2017-10-05 14:00 | Läst 2152 ggr. | Permalink
Vänta till nästa modell kommer ut, det brukar jag göra. Passar bra för oss pensionärer, då slipper vi stå för den första värdeminskningen.
per-erik åström 2017-10-05 19:02
Fuji lär knappast komma med ytterligare en ny kamera ii X100-serien. Skulle vara med bildstabilisering och utbytbara objektiv då. Den som lever får se...
Du har helt rätt, någon vidare investering är det inte...men visst är det kul :)
Svar från Benganbus 2017-10-05 20:16
Det tror jag också! Så vi får se! Men det är flera avsnitt kvar på den här X100f- bloggföljetongen! :)
/B
"Och vad jag fortfarande funderar på, de e om det blir bättre bilden av en X100F, än av min X100!"

Nej, knappast bättre bilder för webpublicering. I mitt senaste blogginlägg ... https://www.fotosidan.se/blogs/ragnar/men-hur-ar-x100-da.htm

... visar jag hur duktig gamlingen X100 är.
Svar från Benganbus 2017-10-05 20:14
Det här gillar jag! Tack för titten! :)
/B
" Och vad jag fortfarande funderar på, de e om det blir bättre bilden av en X100F, än av min X100! Eller om det mest e en nyare och kuligare fotopryl! ;)"

Jag tror det senare ;-)

/Tomas
Svar från Benganbus 2017-10-05 20:15
Genomskådad! ;)
/B
Bilderna görs inte i kameran. Det är du som gör dem.
per-erik åström 2017-10-05 18:59
Självklart. Men det är skillnad på verltyg. Gäller alla hantverk.
Tomasz 2017-10-05 19:52
Just det, till och med årets nobelförfattare väljer verktyg som passar bäst: https://www.dn.se/kultur-noje/dn-i-london-kazuo-ishiguro-skrev-sin-roman-pa-en-sadan-pall/

Fast det är nog mest den som tillhandahåller verktyget (pallen i det här fallet) som är noga med att berätta om det.

:)
Du investerar i glädje, med en ny kamera.
Fujifilm X-Pro 2 är mkt fin och kostar en slant också

Men de analoga skönheterna är nog roligare och en större "glädje"investering.
Självklart tar man bättre bilder med bättre prylar. Dels så blir träffarna fler om en sådan sak som fokusen fungerar bättre, dels kan man ta bilder man annars kanske inte kan ta om sensorn är bättre men framför allt kan man ägna sig åt att fotografera och inte sukta efter prylar om man har prylar som man trivs med. Det är också en faktor man inte skall underskatta, vikten av att trivas med sina prylar och välja dem för att de passar det man skall använda dem till. Visst går det att ta bilder med hemsaltade papper, en skokartong med ett litet hål, framkalla med hjälp av egenbrytna mineraler i sin vedeldade skogskärra med en dunk kallvatten, men det tilltalar nog inte så många (för att överdriva en smula).
Svar från Benganbus 2017-10-06 08:55
Oj Affe, jag fattar, och håller med! :) Skall ställa undan skokartongen, men måste älta det här litet till! Att jag fick låna Per-Eriks X100F va inte heller så bra! ;)
Å då kommer valet, kromad eller svart kamera! Läste på nätet att flera kända Fujifotografer kör med den kromade versionen, dels för att många uppfattar den som en "ofarlig" analog gammal kamera! :)
Och så att han redaktören här på Fotosidan hade en kromad X100F!
Så vad skall man välja?
Svart eller krom som magistern! :)
/B
Det går ju inta att åka till Gotland med en svart..blir full med kalkdamm..
Mv/Gunte..
Svar från Benganbus 2017-10-07 15:08
Tänkte inte på det! :)
/B



(Visas ej)

Hur många stjärnor ser du här? * * *
Skriv svaret med bokstäver


Lägg till

Tidigare blogginlägg