Straight Photography!

The Roots of Photography is Snaps!
Back to the roots!

Straight 3888 / Fuji X100 vs Fuji X100F på Tårtan!


Andra försöket med X100!

Nu handlade testen om att använda kameran! Jag fick ju låna Per-Erik Åströms Fuji X100F och jämförde den med min X100! Jag jämförde hur dom hittade skärpan i litet olika, och svåra  lägen! Där var X100F mycket lättjobbad! Med X100 så behövdes det litet mer finlir eller två till tre försök!

.

Första försöket med 100!

Vad jag fattar, så är autofokusen litet annorlunda uppbyggd i X100F än vad den är på X100! När jag tog bilder, speciellt i motljus, så missade X100 då och då!

.

Men som sagt, tar man det litet lugnt, så fixar man skärpa även på X100! Men X100F var  snabbare och säkrare på att hitta fokus i litet svåra lägen!

.



Så här rakt på, e det inga problem för X100! Här e Tårtans Raketman Olle!

Och vad gäller filminställningar, så körde jag Acros på X100F! Det blev fina och litet krispiga bilder! För att få något liknande, så måste jag skruva till det en hel del i X100! Men det blev ändå inte riktigt lika bra! Kan nog bero på att X100F har fler pixlar och en litet bättre minidator!

De e väl det här som jag tycker va det intressanta hos X100F!
En snabbare och exaktare autofokus och en bra svartvit bild direkt ur kameran!
2-0 till X100F så att säga!

.



Se'n vidare mot Gert! Det va mycket folk ute på Hornsgatan, men nu kommer mörkret, och det fort!

.


/Bengan

Ps. Det här e bara bilder tagna med X100, bilderna jag tog med X100T, ligger i Per-Eriks kamera! Vi får se om Per-Erik sänder över några bilder till mig! :) Jpeg alltså!

Inlagt 2017-10-04 23:29 | Läst 1542 ggr. | Permalink
Hej Bengt.
24MP - ny og bedre censor - ny og bedre processor - Acros - hurtigere og bedre autofocus - bedre søger - joystick.
Det blev 7-0 til Feren :-) :-)
Så nu har du et problem Bengt :-)
Med mange venlige hilsener og god nat fra Roskilde/DK.
Just den säkrare autofokusen tycker jag är värd ganska mycket, om man föredrar att använda genomsiktssökaren är det (tycker jag) ett måste att fokusen (nästan alltid) hamnar där jag verkligen tror och vill att den skall hamna. Att den senare modellen dessutom är bildmässigt bättre i och med en nyare sensor med bättre dynamik och upplösning gör ju inte heller något.
/Affe
Tack för ytterligare knuffar mot stupkanten! ;)
/B
Ps. Per-Erik, som jag fick låna X100F av, höll en lång partsinlaga om kameran, så jag fick tillslut fråga honom, är du anställd av Fuji? ;) :)
Vi ser nu hur nära Bengt är att finna vägen ut ur labyrinten ... målsnöret är nära ... ska han ta sig fram hela vägen ... eller vika av i sista stund... upplösningen närmar sig ... det är oliiidligt spännande att följa dramat.
Jag tror att du egentligen bestämde dig för flera veckor sedan (omedvetet alltså). Nu försöker du bara hitta argumenten att ta steget... ;-)
Hälsningar / Peter
Jag tror som Peter. Vi fattar oftast våra beslut omedvetet. Sen kommer dom upp till ytan och då har vi två sekunder på oss att lägga in veto - ta inte den där extra bullen! - eller låter armen sträcka ut sig och ta bullen.

För större frågor som att köpa ny kamera är skeendet mer utsträckt. Jag har funderat på K1 ett år nu.

Apropå inköp, "dega" betyder enligt ett test på nån av morrondrakarna "betala" på stockholmska. Jag var säker på att dega betyder "att slappa" medan "deg" ju betyder pengar.

Vad är sanning?



(Visas ej)

Nämn en färg i den svenska flaggan?


Lägg till

Tidigare blogginlägg