Straight Photography!

The Roots of Photography is Snaps!
Back to the roots!

Straight 3879 / Blade runner!

Det här med uppföljare på filmer brukar sällan bli bra! En av mina filmfavoriter är Blade runner från 1982, och nu kommer en uppföljare, Blade runner 2049! Har läst om den i DN i morse och även kollat på några youtubeklipp!

(Läs gärna artikeln i DN!  Bakgrunden till Blade runner är en bok skriven avPhilip K Dick, "Androidens drömmar". Dick hade läst en dagbok skriven av en SS-officer som klagade över "att de svältande barnens skrik håller oss vakna på nätterna". Officeren, en människa som till det yttre har en människas alla attribut, men vars inre saknar känslomässig förståelse - är det då fortfarande en människa? Så födde tanken på replikanten, den människoliknande varelse som bara kan avslöjas med empatitest!)

Och det är mycket ny teknik i den nya filmen! Jag tycker ibland tekniken tar över! Det är som att man inte litar på fantasin hos åskådaren, utan försöker göra det tydligare, så alla åskådarna skall kunna förstå vad det handlar om! Det e nog samma sak i vår stillbildsfotografi numera! Skärpa och upplösning tar över fantasin! Det blir som övertydliga instruktionsböcker! ;)

.

Vad gäller modern teknik! ;) Här e mitt kontrollbord! Här har jag avslutat snabbsurfandet på Laptopen och håller på att gå över i bildmaskinen! Uppstart av bildmaskinen tar litet tid, men vad e problemet?

Å i dag litet extra körigt, först ut med Roffe, se'n handla, städa och ut med Roffe igen så han kan vara ensam några timmar då jag skall till radioutsändning på em!  Sura gubbar heter programmet! :) Jobbar på ett litet kortmanus!

/Bengan

Inlagt 2017-09-29 08:49 | Läst 2515 ggr. | Permalink
Jag ser också fram emot Blade Runner 2049.

Hoppas Denis Villeneuve inte hoppar på tåget m.a.p. tekniska effekter.
Han gjorde Sci-fi filmen Arrival (2016) som var mer ett drama än en
action film.
Blade Runner (1) var en psykologisk drama thriller som utspelades
i framtiden (Såg filmen i Molde).

Jag gick ut från från biografen med funderingar om innehållet.
(Som en bra gatufoto bild som väcker till eftertanke).

En annan intressant aspekt i Blade Runner (1), var segregationen d.v.s. eliten
bodde högt upp och beblandade sig inte med underklassen som levde på gatunivån.
" men vars inre saknar känslomässig förståelse" det är väl många i världen som stämmer med den beskrivningen. En viss Donald t.ex.(Visas ej)

Vad heter hufvudstaden i Sverige?

XXX
 

Lägg till

Tidigare blogginlägg