Straight Photography!

The Roots of Photography is Snaps!
Back to the roots!

Straight 3876 / Windows XP, å Designslyngel! ;)

Restaurang Gnesta Strand

Här nedan är en artikel från 2014, då operativsystemet XP började sjunga på sista versen! Nu har det gått några år och XP finns kvar, och uppdateras! Men som säkert nå'n säger, XP e gammalt, å riskfyllt så köp nytt! Ny dator alltså! Och passa också på att köp en ny mobiltelefon och ny kamera och en ny bil! ;)

Men Ok, visst e XP gammalt, men för somliga så räcker det fortfarande! Här nedan e ett textutdrag från en artikel som länken här går tilll!  http://pavel.frimix.se/2014/02/15/windows-xp/

"Flera av mina bekanta kör XP och jag har ofta hjälpt dem installera om, rensa virus och försökt fixa brister som slö start och igengrott register. Det är inga dåliga datoranvändare. De använder sina datorer för surf, mail, bankärenden med mera. Flera kör gamla program på mycket hög professionell nivå. En gör fantastiska saker i Photoshop CS2. Flera skriver böcker, artiklar och avancerade texter i urgamla versioner av MS Office. Alla har drabbats av virus eller annan ohyra och är fullt på det klara med att XP brister i säkerhet och är uselt. De är inte intresserade av datorer. De vill göra sina saker. Deras maskiner är fullt fungerande och i de flesta fall välhållna.

Dessa användare är konservativa. Om de en gång har skaffat ett program är det det som gäller, även om det inte är särskilt bra och att de till och med känner till andra program som är bättre. Deras datorer är ibland små reservat av föråldrade program, programversioner och arbetssätt som gjort moderna tidens designslynglar vansinniga. Trots detta producerar dessa användare, mer och bättre än någon designslyngel. Deras arbetssätt är välrepeterat och de vet vad de vill göra".

Konservativa va ordet sa Bull! ;)

Designslyngel va det också! :)

/Bengan

 

Inlagt 2017-09-26 15:37 | Läst 2314 ggr. | Permalink
Jag gillar också XP, men kör det bara till min gamla skanner och skrivare - aldrig uppkopplad till internet. Det tog emot att uppgradera till Win 7, men när jag väl gjort det så kan jag inte påstå att jag ångrat mig. Har inte fått virus, eller råkat ut för krascher sedan jag skaffade det våren 2014, då man uppmanades att lämna XP.
Däremot är jag konservativ när det gäller bildbehandlingsprogram, vill inte uppdatera mig vad gäller Photoshop, utan kör fortfarande en engelsk version av 6,0 jag fick med då jag köpte en digitalkamera för 15 år sedan ;)
Svar från Benganbus 2017-09-26 18:29
Gillar din inställning Johan! Inga nyheter är bra nyheter! I stort sett! :)
/B
Anders F. Eriksson 2017-09-26 20:48
Att göra som Johan och köra XP utan uppkoppling är förstås inga problem, men så fort du kopplar in sladden (eller det trådlösa nätverket) är det faktiskt tämligen riskabelt. Jag skulle inte använda en sådan dator att göra t.ex. bankärenden eller annat känsligt med ...

Jag gillar också XP - mycket trevligt operativsystem som inte tar mycket kräm.
Jag har både XP och Win7 installerat på samma dator - Win7 går t.o.m. snabbare, och eftersom Win10 ska kunna klara sig på samma hårdvara så tror jag inte man behöver byta dator för att skaffa Win10 (om det gick någorlunda snabbt med XP)...;-)

Jag har Win10 i en liten modul på baksidan av min TV (för att jag trodde det skulle bli enklare att kolla på SVTPlay). Problemet är bara att det hackar för mycket (kan bero på mitt ganska långsamma bredband), så oftast kör jag ändå från min dator till TVn i så fall - fast då måste jag ju sätta på datorn först och det var det jag ville undvika. Nu kostade den här lilla "modulen" bara 750:- och kan ju användas för andra ändamål så det är väl OK. Min vanliga dator är snabbare och har en fast uppkoppling - kanske det som gör skillnaden. Ändå bara 10Mbit ner som alltid räcker för mig och mina ändamål. "Modulen" går över WiFi på samma uppkoppling.

Windows defender för XP uppdateras ju fortfarande regelbundet av Microsoft och jag vet inte om hackarna är så intresserade av XP längre -som svar på inläggen om "faror" med att vara uppkopplad med XP. Jag tar regelbundna imager av båda OP-systemen, så då kan man återställa allt om det skulle skita sig!

/T
Jorå, hackarna e intresserade av XP, det märkte vi då hackare ställde till problem för några månader sedan, både hos vården i Sverige och hos flera stora företag även utomlands! Och i Kina körs mycket XP! Å Kina e stort! :) Många företag kör fortfarande XP med ett specialkontrakt med Microsoft! Och Microsoft har nu gjort flera säkerhetsuppdateringar efter det här, trots att man inte har någon support lägre! :)
/B
Och ingen säger något om bilden. Då gör väl jag det då: snygg bild! F.ö. har jag också en gammal dator med XP, bara på grund av att min gamla scanner, Canon 9950F, saknar drivrutiner för modernare operativsystem. Snabbt går det inte men det funkar.
Du har tydligen också specialkontrakt med Windows, precis som dom andra höjdarna, ja det är inte lätt att vara bäst, LO(Visas ej)

Vad heter hufvudstaden i Sverige?

XXX
 

Lägg till

Tidigare blogginlägg