Straight Photography!

The Roots of Photography is Snaps!
Back to the roots!

Straight 3875 / Lättja och vad mera?

#2519818


Vad e det andra då? Kanske tveksamhet för ny teknik om ofta inte innebär nå't nytt?
"Vadå ny teknik för dig? Du satt ju och skrev in HTML-koder och byggde satser, typ algoritmer för en tjugofem år sedan! Även innan internet!"
Tyst nu, jag skriver en blogg!

Och ett har jag lärt mig under åren att många sk "nyheter" ofta kommer in och stör ett väl fungerande och invant arbetsflöde! Man skall lära sig nå't "nytt"! Det blir ofta inga hjälpmedel utan mest störmedel!

Jag har i alla fall skaffat en nyare dator, OBS, inte ny, bara nyare! En Laptop, den står på bordet framför min äldre fasta dator! Jag har använt den äldre datorn sedan 2001 c:a! Först på jobbet, sedan hemma efter pensionen! Och efter att jag kom med på Fotosidan så har jag fixat en skanner, fått Photoshop 7.0 av grannen och så har åren gått! Och jag tycker de bilder jag får ut Turingmaskinen från 2001 funkar bra för mig!

Och fotar gör jag i jpeg! Ofta rakt ur kameran, se'n en USB-sladd in i den äldre datorn, å så spara i en mapp! Lätt som en plätt!

Prövade att ta in bilder i den här nyare Laptoppen, men då började den fråga hur, var, och ge en massa tips och råd! Och jag lade även in PS i Lappen för å testa, men samma där! Det dök upp en massa frågor och tips och råd! Jag har inte tid med så'nt! ;)

Så bilder kör jag fortfarande i min äldre XP-maskin, den har en stor och bra skärm också, men att vara ute på nätet det går fortare med den nyare lappen! Den tål att ta in en massa onödiga grejer, kakor typ, som XP inte klarar i det långa loppet! (XP-maskinen stannar ofta och talar om att den fått ett opåverkbart script i halsen som måste tas bort)

Så det handlar nog mycket om att försöka undvika det onödiga, för att få tid för annat,
men med en viss form av lättja inblandad!  :)

/Bengan

Inlagt 2017-09-26 09:50 | Läst 2113 ggr. | Permalink
Känner igen det där. Har efter åtta år skaffat en ny lap-top med Windows 10 och jämfört med min gamla Dell XPS är nya datorn en ganska sorglig historia. Har lyckats rensa bort den värsta `skiten´ från Win.10 och via en app skaffat tillbaka den gamla startmenyn, knutit upp armarna på Google och installerat add-block och Privacy Badger så nu är datorn i stort sett reklamfri.

/Stephan
Ja se detta bakåt strävande, snart letar ni efter startveven när ni skall till tippen och leta grejer :-/
Svar från Benganbus 2017-09-26 18:26
Kommer ihåg när jag och kompisen åkte till fjällen i en Duett! Den hade startvev! Så när bonden i Funäsdalen åkter runt med traktorn och bogserade igång alla turistbilar, de va - 30 grader, så hade kompisen dragit några varv med startveven innan han satte på startmortorn! Och så åkte vi i väg! :)
/B
Alf-Magnus 2017-09-26 21:04
Ifall jag har förstått saken rätt så har moderna bilar inte det problemet som bilar hade på den tiden, de håller bättre och tål mera helt enkelt :-/
Tänk om nån bara kunde uppfinna hjulet igen ;)
Hej,
Det är ju sant att de flesta av oss inte använder all funktioner i nya operativsystem. Det för till att vi helst använder invanda banor. En sak är säker dock, nya datorer ger snabbare hantering av bilder. Även nyare program är vanligen snabbare.
Tyvärr försöker alla låsa upp oss och lura in oss i onödiga användningar. De leder ofta till att vi måste betala mer.
Undertecknad använder bara bråkdelar av vad som utbjudes idag. I stort skulle man klara sig med Lightroom om man råkar vilja använda RAW som hobbyfotograf.
Sedan finns det en del kul att prova då och då.
Anhåller om klapp till Roffe
Bob
Gillar porträttet - ciggen, minen spontaniteten. Bra bild (tycker jag) / Björn T
Och här var det bara Björn som kommenterade bilden. Har sett den förr, men den är fortfarande bra. Attityd är bara förnamnet.
Jag kan väl berätta litet om mannen på bilden! Han var en av de män, och några kvinnor, som under sommaren ofta satt på baksidan av Godsmagasinet! (Gnesta-Planket alltså) Mannen heter Tom!
Vi började pratas vid, och jag fick höra en del om hans liv! Jag fick även klappa den hund han hade då! Storlek Irländsk varghund! Men det gick bra! Tom satt senare även nästan daglidags på en bänk på Regionaltågsplattformen under sommaren! Så det blev samtal flera gånger i veckan under sommaren! För två år sedan rinde det en man, det va Toms son, och berättade att Tom va död! Varför han ringde till mig det var för att på den bild jag gett till Tom, där stod mitt namn! Sonen frågade om jag kunde ta en bild på honom på samma plats som jag fotogreferat Tom!
/B



(Visas ej)

Nämn en färg i den svenska flaggan?


Lägg till

Tidigare blogginlägg