Straight Photography!

The Roots of Photography is Snaps!
Back to the roots!

Straight 3874 / Fika på Tratten och den forntida båtleden genom Södertälje!




Tratten e ett fik i Södertälje där vi brukar träffas när tillfälle ges! Hyffsad Latte och bra Prinsesstårtbitar! Tidigare på dagen hade Ronny med medföljare varit inne i Stockholm för att leta dimma! Men det va dåligt med dimma, men fina valörrika bilder hade dom tagit! Mao perfekt fotoväder för svartvitt!

Jag passade på att berätta att den forntida båtleden nog hade gått utanför Tratten här på Storgatan! Leden hade gått mellan sjön Maren och Snäckviken i Mälaren! Nu fanns det ett litet men i det här, det kunde även vara så leden hade svängt av före kyrkan och åt NO och vidare mot nuvarande kanalens sträckning!  (Damell, David. Journal of Swedish Antiquarian research) Och det här kunde bara framtida utgrävningar utvisa!

.



Och när jag tittade ut genom fönstret, så står det ett nytt hus på rätt läge! På Mälargatan! Alltså måste man ha gjort några schakt innan man fick bygga det här huset! Och det arkeologiska resultatatet, de borde gå att hitta på internet! Och det gjorde det! Men inget man hittade vid grävningen verkade kunna visa på en del av en forntida båtled! Så uppfattade jag resultatet till i alla fall!

Så det här stärker nog uppfattningen, att den forntida båtleden utifrån Östersjön och in i Mälaren, fram till år 1000 c:a, gick genom Södertälje ungefär där Storgatan nu går! Utanför Tratten alltså! :)

Å så blev det såklart snack om en del annat också, tex om kameror å sån't!
Men mest om Fuji!  :)

/Bengan

Ps. Bilderna i bloggen  är bara en liten test av min nya Tri-X inställning på Fuji X100!

Inlagt 2017-09-24 22:52 | Läst 1636 ggr. | Permalink
Och där nämnde han Fuji och där med
Svar från Benganbus 2017-09-25 08:21
Kallas Mantra! :)
/B



(Visas ej)

Hur mycket är tre plus två?
Skriv svaret med bokstäver


Lägg till

Tidigare blogginlägg