Straight Photography!

The Roots of Photography is Snaps!
Back to the roots!

Straight 3859 / Nästa utställning Pg! * Uppdaterad med en intressant fundering av Micke Berg!


Jag skippade Konstrundan i Gnesta i år då jag tyckte det blev för många utställningar under året! ;) Nåja, en sanning med modifikationer! Jag har varit med på Konstrundan under ett tiotal år (tror jag) och har saknat att själv kunna åka runt och titta på de andra konstnärerna! Så i år va jag ledig, men vad hjälpte det, vi kom bara en liten bit i Konstrundan, för det fanns för många konstnärer att prata med!  :) Å tidigare under året så va det ju en del pyssel med Gnesta-Planket, och så va det Planket i Vitabergsparken och nu kommer en liten bildvisning senare i höst! Temat e Södermalm! Tror jag!
Så det här blir lagom med utställningar! Man måste hinna med att ta det litet lugnt som pensionär också! Och Fuji X100 funkar bra! Den här bilden e tagen med X100! Å de e Södermalmsmotiv faktiskt! Men bilden är tagen för några år sedan!

/Bengan

Ps. Å läste nyss en intressant fundering i Micke Bergs blogg!

https://mickebergphoto3.blogspot.se/2017/09/vad-ar-skillnaden.html?spref=fb

Inlagt 2017-09-08 08:46 | Läst 1429 ggr. | Permalink
Det är det jag har sagt hela tiden, det finns inget "liv" i sv/v digitalfotografi. Utfrätta högdagrar, inget mellanregister och allt som befinner sig utanför fokus är allmänt digital-fult. Stora grå ytor ser dessutom helt plastigt ut.
Därför förstår jag inte det här tjatet om nya kameror hela tiden, nya häftiga funktioner, och kamerahus som ser ut som de gamla analoga, och som kostar en massa pengar. Det spelar ju inte så stor roll att man köper en ny kamera, när resultatet ändå blir livlöst och fult ;)
Inget fel på din bild, dock. Kommentaren gäller Micke Bergs fundering och sv/ v digitalfotografi i allmänhet.
Tror det där med att man inte får rätta känslan i den svartvita analoga bilden beror mest på att man är för dålig på att redigera biulden helt enkelt. Det är ju likadant med mörkrumsbilder, en dålig kopist och hela känslan går förlorad.



(Visas ej)

Hur många stjärnor ser du här? * * *
Skriv svaret med bokstäver


Lägg till

Tidigare blogginlägg