Straight Photography!

The Roots of Photography is Snaps!
Back to the roots!

Straight 3855 / Regnet fortsätter och Roffe har lagt sig att sova igen och kanske för mycket Tri-X!

Kanske för mycket Tri-X! Eller så speglar det dagskänslan bra! Å vad gäller vädret, så har Roffe och jag i alla fall varit ute två gångar i dag, en tidig utgång och sedan en andrarunda i skogen någon timme senare!

.

Å vad gör man i det här innesittarvädret? Jag kollade i kylskåpet, och kollade se'n på nätet om det fanns nå't för mina kylskåpsingredienser, och det fanns det såklart! Soppa idag till middag! :)

.



Summicron 35:an sitter på X-E1:an ett tag nu!
Men det e kanske för mycket Tri-X i X100? :)

/Bengan

Inlagt 2017-09-04 14:51 | Läst 1239 ggr. | Permalink
Kan du beskriva digitala tri-x-looken lite närmare (kanske delförstora?).

Som jag minns Tri-X på typ 1960-talet så hade den tydligt korn, såg ut som corn-flakesflingor då man letade skärpan vid förstoringsarbetet. Eller i alla fall ganska stora krispigt kantiga korn.

Nu så har jag testat en del program bl a Silver Efex Pro 2 som ska kunna simulera detta korn men inte hittat nåt där jag känner igen kornen. Helhetseffekten i bilden påminner nog men kornen blir mer mannagryn än cornflakesflingor.
Svar från Benganbus 2017-09-04 19:43
Det är mycket längtan till det förgågna idag Måns! ;) Kläder, bilar och även kameror, och såklart även då film som det va förr! Nu har jag inte fått fram nå't bra vad gäller kornet, det har nog ingen annan heller, för det finns ju inga silverkorn längre! Å det blir som du säger, bara mannagryn:)

Jag försökar bara få ut Tri-X liknande jpg-bilder ur digitalkameran!
Och jag tror jag har en liten intressant grej på gång, vad gäller "digitalt korn",
vi får se hur det går med det! :)
/B
Måns H 2017-09-04 20:23
Tack Bengt!

Längtan bakåt:

Som byggnadsvårdare skulle jag vilja se mer ta-vara-på-det-som-finns- kvar i stället för detta jagande efter det senaste.

Annars kan jag rekommendera Nu tar vi helg i DN på webben, Viktor Bartz-Kron, 1 sept 2017, om ny moderat partiledare. Han tar längtan tillbaka till nya höjder!
Svar från Benganbus 2017-09-04 20:44
Tack! Skall kolla DN. Låter intressant! :)
/B



(Visas ej)

Hur mycket är tolv minus två?
Skriv svaret med bokstäver


Lägg till

Tidigare blogginlägg