Straight Photography!

The Roots of Photography is Snaps!
Back to the roots!

Straight 3837 / Foto e en tekniksport! * Bloggen uppdaterad med en jpeg-fråga!

Söderhallarna

iPhone 4S och jpg!

Å så har jag lagt till en fråga här! :)
Har de senare versionerna av Fuji X100 "bättre" jpeg-bilder? Jag menar, får man ut bättre jpeg-bilder/filer ur tex Fuji X100 T och X100F än med den första versionen av kameran?
Någon som vet?


Ok, så va det om tekniksport! Många av de fritidsaktiviteter vi håller på med innehåller ju teknik, även foto, och numera mycket digital teknik, och tekniken förändras och förbättras ju hela tiden! Så varför inte använda den senaste tekniken!

Och tillverkarna hejar såklart på och talar om för oss att vi blir mycket bättre , i tex foto, med modernare och nyare grejer! Vem klarar att stå emot den övertalningen på sikt? ;)
Å vad skall annars en tillverkare säga som levar på vår konsumtion! Att vi klarar oss med en äldre och tidigare kamera ett bra tag till! Glöm den omtanken! :)

Men kan ändå inte låta bli att tycka att tekniken drar uppmärksamheten från kanske ett bra och mera långsiktigt bildskapande hos vissa fotografer! Men det här e ju ett val man själv gör såklart! Å vad man e ute efter med sitt fotograferande!

Å man får inte glömma att mycket av fotograferandet i dag har blivit ett kontaktskapande! Se mej, å jag ser dig! Så den litet mer djupa och långsiktiga fotografin, om man vill kalla den så,  har nog kommit litet i skymundan! Tycker jag! 

Allt för idag!
Inga nyheter i dag alltså!

/BenganInlagt 2017-08-23 09:18 | Läst 1358 ggr. | Permalink
Hade min x100 för kort tid för att kunna säga något erfarenhetsmässigt. Men rent tekniskt är det ju en skillnad eftersom x100 hade en Bayer sensor och x100f kör med tredje versionen av X-Trans CMOS sensor.(Visas ej)

Hur mycket är tolv minus två?
Skriv svaret med bokstäver

XXX
 

Lägg till

Tidigare blogginlägg