Straight Photography!

The Roots of Photography is Snaps!
Back to the roots!

Straight 3835 / Mera viktig skärpetest med X100! I dag i Strängnäs!Jag var fortfarande litet osäker på om skärpan räcker i en fem år gammal digitalkamera, så jag ville testa den litet till! Då vi va i Nyköping i går, så valde vi Strängnäs i dag för skärpetesten! Omväxling förnöjer liksom! ;)

Jag har bott i Stängnäs tidigare, från i mitten av 1940-talet fram till några år i 1950-talet, men  mycket har ju ändrat sig i sta'n sedan dess! Inga biografer längre, Biblioteket i parken har stängt, mjölkaffären e försvunnen och en del annat viktigt e borta! Vilka underliga tider det har blivit! ;)

.


Som sagt, ingen bio här längre! Kommer ihåg en film som gick här, men som jag inte fick komma in på! Tror den hette, Hon dansade en sommar...? :)

.

Igen bio här heller längre, men trapporna ned till foajen va kvar!

.

Å korta stumpar räls fanns i alla fall kvar, men stationshuset va borta!

Men en kul grej hände när vi gick förbi ett hus som min mormor och morfar hade ägt i det gamla Strängnäs! (Nära kvarnen! Huset e väl från 1700-talet) Det va en kvinna ute på tomten och efter ett tags pratande så blev vi inbjudna att se hur huset numera såg ut invändigt! På 1940 och 1950-talet så va det vedspis i köket och toa ute på gården! Nu va det mycket, mycket annorlunda! Frilagda bjälkar i taket osv, osv! Det va ett trevligt och intressant återbesök!

.


Och efter att ha tittat på bilderna jag tog idag, skärpan alltså, så tycker jag skärpan i min gamla X100 gott räcker! I alla fall för bloggen! :)

.

Å efter att ha varit i Strängnäs hela dagen så fick det bli litet hastigt hopkommet kallskuret till middag! Så blir det ibland!  :)

/Bengan

Inlagt 2017-08-19 21:22 | Läst 1388 ggr. | Permalink
Det är samma objektiv i senaste X100F. Så du behöver inte vara orolig om skärpan håller. Men autofokusen har blivit bättre, särskilt för rörliga motiv.
Svar från Benganbus 2017-08-20 15:58
X100 e snabbare än vad min analoga M Leica någonsin var!
Det e i stort sett den jag kan jämföra med! ;)
Å skärpan e också bättre än va den va på film!
/B(Visas ej)

Hur många stjärnor ser du här? * * *
Skriv svaret med bokstäver

XXX
 

Lägg till

Tidigare blogginlägg